Politie Zuid-Holland-Zuid

23/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-02-2008 o Persberichten District II

ALCOHOL
PAPENDRECHT De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige autobestuurder uit Papendrecht. Op vrijdagavond 22 februari 2008 kwam er een melding dat er een auto heen en weer reed over de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Agenten zetten de auto aan de kant en lieten de bestuurder blazen. Hieruit bleek dat hij teveel alcoholische drank op had.

BELEDIGING
GORINCHEM Een 13-jarig meisje uit Gorinchem is aangehouden voor belediging. Zij was op vrijdagmiddag 22 februari 2008 op het politiebureau in Gorinchem. Toen ze het bureau verliet beledigde ze een paar agenten en schold hen uit. Hierop kon ze weer terug het bureau in en hoorde de politie haar als verdachte. Het meisje bekende dat ze de agenten had beledigd.

DRUGS
GORINCHEM Een 22-jarige vrouw uit Schoonhoven is aangehouden voor drugsbezit. Politiemensen controleerden op vrijdagvond 22 februari 2008 de inzittenden van een bestelbus. Dat gebeurde op de Spijksedijk in Gorinchem. De vrouw haalde een plastic zakje uit haar tas met daarin zes wikkels. Hierin zat amfetamine. Op het bureau deed de verdachte afstand van de drugs.

VUUR?
GORINCHEM De politie en brandweer zijn op zaterdagmorgen 23 februari 2008 geweest bij het treinviaduct over de rijksweg A27 bij Gorinchem. Er kwam een melding van iemand die over de rijksweg reed dat hij vuur zag bij het viaduct. De brandweer stelde direct een onderzoek in maar vond in ieder geval geen vuur. Wel lag er een dode duif mogelijk doordat het dier in aanraking was geweest met hoogspanningskabel. Ook lag er een verschroeide kabel. Voor de zekerheid kwam er een meetploeg van de beheerder van het spoornet en werd de stroom van de baan gehaald. Maar er was verder gelukkig niets aan de hand want de verschroeide kabel had te maken met een incident van vorig jaar waar al reparaties voor waren verricht.

GEVALLEN
HOORNAAR Een 12-jarige jongen uit Noordeloos is van zijn fiets gevallen. Dat kwam omdat een auto tegen de achterkant van de fiets botste. Het slachtoffer fietste op vrijdagmorgen 22 februari 2008 over de Groeneweg in Hoonraar. Hij reed naast een vriend. De beide fietssturen raakten elkaar. De 12-jarige jongen probeerde de sturen weer uit elkaar te trekken. Hierbij schoot zijn stuur naar links en kwam hij op het midden van de weg. Een 26-jarige autobestuurster uit Gorinchem probeerde net met haar voertuig de jongen in te halen en haar auto raakte de fiets. Hierdoor viel de 12-jarige en had in ieder geval een hoofdwond en last van zijn rug en enkel.

WAPEN
LEERDAM De politie heeft drie familieleden gehoord over de vondst van een wapen. Op vrijdagmiddag 22 februari 2008 werd het wapen dat in ieder geval lijkt op een vuurwapen gevonden. In de woning aan de Tiendweg in Leerdam vonden politiemensen ook nog twee dozen met patronen. Volgens een van de verdachten, een 41-jarige man uit Leerdam functioneerde het wapen niet. Maar het wapen was wel voor afschrikking geschikt. De politie hoorde ook nog twee kinderen van de man, een 19-jarige jongen en een 14-jarig meisje. Zij had het wapen laten zien aan een vriendin.

DE SLOOT IN
LEXMOND Een auto is op vrijdagavond 22 februari 2008 in de sloot beland. Dat gebeurde rond 21.30 uur bij de Achthoven in Lexmond. Direct gingen na de melding hulpverleners waaronder brandweer en ambulance naar de plek van het incident. Ze vonden geen autobestuurder meer, die was verdwenen. De politie gaat nu een onderzoek instellen naar de bestuurder. De auto was beschadigd omdat hij van de dijk naar beneden ging en tot stilstand kwam in de sloot.