Politie Zuid-Holland-Zuid

23/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-02-2008 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een 30-jarige man uit Dordrecht heeft zijn rijbewijs moeten inleveren bij de politie. Agenten hielden hem op vrijdagavond 22 februari 2008 aan op de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht. De 30-jarige moest blazen. Hieruit kwam naar voren het te hoge promillage door alcoholgebruik. De politiemensen namen de verdachte mee naar het bureau.

KRAAM
DORDRECHT Nadat hij een marktkraam had omgetrokken is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachte bevond zich op zaterdag 23 februari 2008 omstreeks 01.15 uur in een groep. De groep ging het Statenplein in Dordrecht op. De 20-jarige trok een kraam omver. Hierop wilde een politieman hem aanhouden maar in eerste instantie rende de 20-jarige weg.. Maar hij gaf zijn vluchtpoging op. Vervolgens verzette de verdachte zich en de groep bemoeide zich hiermee maar ging weg toen de jongeren de sirene hoorden van een politiebus. De politieman viel met de 20-jarige op de grond en kreeg nog een stoot van hem. Uiteindelijk ging de 20-jarige geboeid mee naar het bureau.

GESTOLEN AUTO GEVONDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Agenten van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben een gestolen auto teruggevonden. Ze hielden daarbij een 34-jarige man uit Rotterdam aan. De auto verdween op dinsdagavond 19 februari 2008 vanaf de Antoniuslaan in Hendrik-Ido-Ambacht. De politiemensen vonden het voertuig terug op vrijdagmiddag 22 februari 2008. De aangehouden verdachte is overgedragen en zit nu vast in een cel bij het bureau aan de Overkampweg in Dordrecht.

VERZET
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 62-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is aangehouden nadat hij verzet pleegde. Een motoragent ging op vrijdagavond 22 februari 2008 naar de Kruiswiel in Hendrik-Ido-Ambacht voor een parkeerprobleem. Er stond een bedrijfsauto verkeerd geparkeerd en de agent schreef hiervoor een bekeuring uit. Ook ging hij langs bij de bestuurder die boos zijn woning uitkwam. De verdachte liep richting andere bewoners en uitte bedreigingen. De politieman stuurde hem weg maar de 62-jarige kwam terug. De agent probeerde hem aan te houden maar kreeg een stoel op zich af gegooid. Vervolgens gebruikte de politieman peperspray en met te hulp gekomen andere agenten lukte de aanhouding. De politieman had een pijnlijke arm.

DOORGEREDEN
ZWIJNDRECHT Drie inzittenden van een auto zijn aangehouden. De auto reed verder nadat deze een aanrijding veroorzaakte. Dat gebeurde op vrijdagavond 22 februari 2008 bij de Laan van Walburg in Zwijndrecht. Het voertuig raakte een brommer waarop twee jongens zaten. De passagier van de brommer raakte gewond en heeft vermoedelijk een gebroken scheenbeen. De auto reed dus verder maar politiemensen vonden het voertuig op het Popradplein. Een arts nam van de 23-jarige bestuurder uit Hendrik-Ido-Ambacht van de auto een bloedproef. Deze bloedproef moet aangeven of de 23-jarige teveel alcoholische drank op had. Ook de twee andere inzittenden, twee 21-jarige mannen uit Hendrik-Ido-Ambacht, gingen mee naar het bureau. Deze twee hadden drugs bij zich, wat cocaïne en ongeveer 30 XTC-pillen.