Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 23 februari 2008

6e editie Sp!ts Careerevent groots succes
Vele duizenden carrièremakers lieten zich vandaag inspireren op het landelijke carrière evenement voor HBO/WO studenten, starters en young professionals

De 6e editie van het Sp!ts Careerevent werd op 22 februari geopend met een videoboodschap van minister Plasterk (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Naast een uitgebreide beursvloer, met meer dan 100 werkgevers, konden bezoekers zich uitgebreid laten testen in het grootste Assessmentcenter van Nederland, een kijkje nemen op het Techno!plein, een stage regelen op het Nationale Stage Evenement, het Young Global People Diversity Square of Traineeships08 (het meest uitgebreide overzicht van Traineeships in Nederland) bezoeken. Nieuw dit jaar waren de streek- pleinen. Zo konden bezoekers op het Twenteplein, werkgevers uit de streek Twente bezoeken die het wonen en werken in deze streek promoten.

Diverse bekende Nederlanders kwamen deze dagen langs om workshops en lezingen te geven: ''Ik geloof niet in carrièrekeuzes, maar in levenskeuzes.", aldus Humberto Tan. Naast Humberto Tan waren ook Emile Rateband, Minke Booy, Nick & Simon en Jort Kelder aanwezig om de bezoekers te inspireren.

Bezoekers van het Sp!ts Careerevent waren enthousiast. Richard Fransen, 24 jaar en op zoek naar een traineeship: "het is een erg leuke beurs, er heerst een gezellige sfeer. Het Sp!ts Careerevent is voor mij een hele goede en snelle manier geweest om me te oriënteren op mogelijke werkgevers die die een traineeship aanbieden. Marianne van Leeuwen, 25, laatste jaars student aan de TU Delft: In september studeer ik af, dus ik hoop hier direct mijn eerste baan te vinden". Misschien dat ik nu al een afstudeerplaats kan regelen bij een van de aanwezige bedrijven".

De volgende editie van het Sp!ts Careerevent is komend najaar in de jaarbeurs Utrecht.
---

Einde persbericht

Noot voor de redactie (