Ingezonden persbericht

Persbericht: Veiling nationale stichting ter bevordering van de Vrolijkheid

Leeuwarden, 23 februari 2008

Veiling brengt ¤ 1000,- op voor stichting De Vrolijkheid

Ze stonden er al weer een tijdje lekker warm bij in Natuurmuseum Fryslân, maar ja ze moesten weer weg. We hebben het over de dieren van de Kliederkaravaan, prachtig gekleurde dieren gemaakt door de kinderen die wonen op een Asielzoekerscentrum.
Besos een Hindoestaans blokkenmeisje, Dina een kruising tussen een giraffe en een dinosaurus en Flora de tuinelf, dit zijn een paar van de dieren van de Kliederkaravaan die zaterdag 23 februari geveild zijn.

In de zomer van 2007 is de nationale stichting ter bevordering van de Vrolijkheid langs de centra in het Noorden gereisd om samen met zo'n 70 kinderen de dieren te maken. De dieren zijn gemaakt van afvalmaterialen en hebben allemaal hun eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld Hummi, 'Hummi is een kruising tussen een hobbelpaard en een muis. Hij is nog maar 2 jaar oud. Nog maar een peutertje dus. Hij is erg speels en speelt de hele dag' zo vertelt Janou Sipsma van de stichting over één van de dieren!

Erkend veilingmeester Saco Keikes was diep geraakt toen hij vóór de veiling een bezoekje bracht aan de dieren in het museum. Met veel passie zorgde hij dat alle 29 dieren weer een thuis hebben gekregen. De dieren hebben o.a. een plekje gevonden bij gemeente Tytsjerksteradiel, gemeente Het Bildt en bij verschillende bedrijven.

'Dankzij de opbrengst van de veiling hebben we een klein begin gemaakt om ook dit jaar weer een zomerproject op te zetten. De kinderen hebben het zo hard nodig, ik ben dan ook ontzettend blij met het resultaat' aldus Wini Weidenaar kwartiermaker in Friesland van de stichting.

De stichting wil niet 'helpen' maar mogelijkheden en kansen bieden. De instrumenten die ze daarbij gebruiken zijn kunst en creativiteit. Het vluchtelingenkind bestaat niet. Het zijn gewone kinderen in bijzondere omstandigheden. Door projecten als de Kliederkaravaan brengt de stichting Vrolijkheid, Veerkracht, Verhaal, Veiligheid en Vertrouwen bij de kinderen. Wilt u ook uw steentje bijdragen kijk dan op http://www.vrolijkheid.nl/.

EINDE PERSBERICHT