KNHS


KNHS kampioenschappen dressuur Roosendaal
23 februari 2008

Roosendaal (KNHS) - Dit weekend worden in Roosendaal de KNHS kampioenschappen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar, Lichte tour en Grand Prix verreden. De combinaties die strijden in het ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte tour reden op vrijdag al hun eerste proef en vandaag de tweede. De Grand Prix combinaties begonnen vandaag de strijd.

In de vandaag gereden Grand Prix ging de zege zoals verwacht naar Anky van Grunsven met Painted Black. Van Grunsvens winnende score was 73.68%. De zege was echter niet met overmacht want zij werd op de hielen gezeten door Adelinde Cornelissen met Parzival die 73.19% kreeg toebedeeld. Jurylid Wim Ernes gaf Van Grunsven en Cornelissen exact hetzelfde punten aantal, terwijl Hamoen Cornelissen zelfs als eerste had geplaatst.
Edward Gal werd met Interfloor Next One derde met 69.37%. Next One is een 13-jarige bruine ruin die Edward nu zo'n vier maanden onder het zadel heeft.

Lichte tour
In de gisteren verreden Prix St.Georges scoorde Lynne Maas met Salo 68.00% en won daarmee. Vanavond wordt het tweede onderdeel van dit kampioenschap verreden.
Thamar Zweistra reed Hexagons Truppa naar 67.08% en de tweede plaats. Derde met 67%, werd Richelle ter Haak met Lest Best. Het avondprogramma in Roosendaal is vanavond opgedragen aan de in januari overleden dressuuramazone Natalie van den Broek.

ZZ-Zwaar
Na twee gereden proeven in de klasse ZZ-Zwaar gaat Willem Jan Schotte met Twinkel aan de leiding met 134.61%. Marian Dorresteijn volgt met Remus Donna met 133.21% en op de derde plaats met 132.38%, staat Marieke Pijnenburg met Tanvanti.

ZZ-Licht
In het ZZ-Licht gaat Rabo Talententeamlid Emmelie Scholtens aan de leiding. Met de bij het KWPN goedgekeurde hengst Uphill heeft ze na twee proeven 134.52%. Op inmiddels ruime afstand volgt Floor Vos met Tornaxs (129.64%). Op plaats drie staat Engie Kwakkel, die met Sam 29.52% scoorde.

Morgen volgt voor alle kampioenschappen een afsluitende kür.

Kijk voor alle uitslagen en het tussenklassement op www.thomputer.net.