Bluecircle tv productie


Say No to the Knife 2008-02-14 14:54:54
De wereld van de cosmetische chirurgie is booming. Het wordt steeds normaler om aan een gezond lichaam te sleutelen. In BNN's Say No to the Knife worden 6 jongeren gevolgd die worstelen met hun uiterlijk. Voor hun probleem zien ze maar één oplossing: onder het mes gaan. Maar is een operatie echt de sleutel tot een gelukkiger leven?

Psychologe Chiara Bijl en stylist Peter van Loon nemen de jongeren stevig onderhanden. Presentatrice Sophie Hilbrand bezoekt met hen de kliniek om de operatie die ze voor ogen hebben `live' bij te wonen. Uiteindelijk worden ze voor de keiharde keuze gesteld: zeggen ze `ja' of toch `nee' tegen het mes?

Eén van de jongeren is de 25-jarige Jane. Ze walgt van haar buik. Na haar zwangerschap is ze veel aangekomen en het lukt haar niet om haar buik kwijt te raken. Ze is vastbesloten dat dit op de operatietafel moet gebeuren. Jane is verschrikkelijk onzeker, maar komt dat echt alleen door haar buik, zoals ze zelf beweert?

Of neem Arthur, die denkt dat hij er door een neus- en kaakoperatie een stuk mannelijker en stoerder uit zal zien. Maar is dat werkelijk zo? En de pas 19-jarige Valerie. Ze wil haar borsten vergroten. Valerie is er namelijk van overtuigd dat ze dan veel sexier en vrouwelijker is.

Of deze jongeren kiezen voor cosmetische chirurgie of juist 'nee zeggen tegen het mes' zie je vanaf zondag 24 februari om 21.55 bij BNN.