KNHS


Springen Bremen en Krakstad
24 februari 2008

Piet Raijmakers achtste in Grote Prijs Noorse Krakstad

KRAKSTAD (KNHS) - Tijdens de Vestfold Horse Show werd de Grote Prijs, die gedoteerd was met bijna 200.000,-- euro waarvan 50.000,-- euro voor de winnaar, gewonnen door de Zweedse Linda Heed met Thunderbird. In de barrage, waarvoor zich vijf combinaties plaatsten, was Heed de enige die foutloos wist te blijven. Felix Hassmann uit Duitsland werd met Horse Gym's Lianos tweede, voor de Zweed Peder Fredericson met H&M Wungaro.

Piet Raijmakers (Asten), die aan de start verscheen met Van Schijndel's Now or Never, wist niet tot de barrage door te dringen en eindigde op de achtste plaats. Suzanne Tepper (Holwierde) legde met Sorrento beslag op de 12de plaats en dat was een beter resultaat dan haar baas Jur Vrieling (Holwierde) met VDL Emmerton boekte. Vrieling noteerde twee balken en werd 20ste. Peter Bulthuis (Echt), die een week eerder de lichtere Grote Prijs had gewonnen met Liefhebber's Patent, noteerde nu twee balken en een tijdfout en eindigde op de 22ste plaats. De finale van de Small Tour op zondagochtend werd gewonnen door Suzanne Tepper met Sensation.

Gerco Schröder derde in Bremen

BREMEN (KNHS) - In de Grote Prijs van de senaat van de vrije hanzestad Bremen is Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Milano als derde geëindigd. De wedstrijd werd gewonnen door de Brit Michael Whitaker met Wonami van den Aard, die de Duitse ruiter Jörg Kreutzman met Sauternes ter Vlucht naar de tweede plaats verwees.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Grote Prijs Krakstad:


1) Linda Heed (Zwe) - Thunderbird - 0 / 35.96
2) Felix Hassmann (Dui) - Horse Gym's Lianos - 4 / 35.63
3) Peder Fredricson (Zwe) - H&M Wungaro - 4 / 38.37 8) Piet Raijmakers (Asten) - Van Schijndel's Now Or Never - 4 12) Suzanne Tepper (Veendam) - Sorrento - 4
20) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Emmerton - 8 22) Peter Bulthuis (Echt) - Liefhebber's Patent - 9

Uitslag Small Tour Final:


1) Suzanne Tepper (Veendam) - Sensation - 0 / 48.36
2) Sanna Backlund (Fin) - Castle Rock - 0 / 43.29
3) Jan Auen Hafskjold (Noo) - Rabondi Z - 0 / 53.55

Meer info zie: www.hestefrelst.nl

Uitslag Grote Prijs van Bremen:


1) Michael Whitaker (Eng) - Wonami van den Aard - 3
2) Jörg Kreutzmann (Dui) - Sauternes ter Vlucht 2 - 4
3) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Milano - 4 14) Jurgen Stenfert (Doesburg) - BMC Julot Trefle - 16

Meer info zie: www.escon-marketing.de