Vlaamse Overheid

Overijse (Jezus-Eik)

Herstelling van de brug over de A4/E411 in Overijse (Jezus-Eik)

Vlaamse overheid

vrijdag 8 februari 2008

Aan de brug over de A4/E411 in Overijse (Jezus-Eik) worden structurele herstellingen uitgevoerd. Daartoe is het nodig om de brug in de richting van Hoeilaart af te sluiten voor het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer naar Jezus-Eik blijft mogelijk. De werkzaamheden zullen beginnen op 25 februari 2008.

De herstellingen omvatten de volledige vernieuwing van de brug: wegdek, trottoirs en leuningen. Er worden veiligheidsstootbanden geplaatst en de brugvoegen worden vernieuwd.

Het verkeer komende van Namen wordt op de E411 richting Hoeilaart langs afrit 3 omgeleid. Het verkeer komende van Brussel op de E411 richting Gent, Leuven en Antwerpen wordt omgeleid via het Groenendaalcomplex. Fietsverkeer blijft mogelijk in beide richtingen over het trottoir van de brug.

De kosten van de herstelling van de brug over de A4/E411 bedragen 0,38 miljoen euro. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse overheid en zullen tegen eind juni 2008 voltooid zijn. De uitvoeringstermijn is vastgesteld op vijftig werkdagen voor de bovenbouw en tien werknachten voor de overige werkzaamheden.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: franciscus.venstermans@mow.vlaanderen.be