Gemeente Diemen


Herdenking februaristaking

Herdenk de Februaristaking op maandag 25 februari op het Jozef Daniël Meijerplein in Amsterdam. Laat zien dat we niet tolereren dat mensen worden gediscrimineerd op afkomst, seksuele voorkeur of religie.

Dokwerker
Staking
In 1941 hebben werknemers uit Amsterdam, Zaanstreek, Kennemerland, 't Gooi en Utrecht gestaakt uit protest tegen de onmenselijke behandeling van onze joodse medeburgers door de Duitse bezetters.

Les voor nu
De staking in 1941 is niet alleen een daad uit het verleden maar ook een les voor het heden en de toekomst. Bij de herdenking van de staking herdenken we niet alleen de mensen die er onder hebben geleden en die gestreden hebben, we herdenken ook omdat we willen voorkomen dat wat er toen gebeurde weer kan gebeuren. We herdenken ook omdat we niet willen dat groepen mensen tegen elkaar worden opgezet of worden buitengesloten. De staking was een uiting van solidariteit. Het comité Herdenking Februaristaking 1941 roept u op om ook in 2007 te laten zien dat we niet tolereren dat mensen worden gediscrimineerd op afkomst, seksuele voorkeur of religie.

Herdenking
Neem deel aan de herdenking bij de Dokwerker (Jonas Daniël Meijerplein) op maandag 25 februari en laat zien dat u het belangrijk vindt om op te komen voor uw medeburgers, democratie en mensenrechten. De herdenking begint om 16.45 uur en het defilé om 17.00 uur.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---