Gemeente Waalwijk Informatieavond voor starters op de woningmarkt

Maandag 25 februari van 19.30 uur tot 22.00 uur

Maandag 25 februari organiseert de gemeente Waalwijk in samenwerking met Slagenland Wonen van 19.30 uur tot 22.00 uur een informatiemarkt voor starters op het kantoor van Slagenland Wonen, Raadhuisstraat 2 in Waspik. Op deze avond wordt er informatie gegeven over de volgende onderwerpen:

20 koopwoningen voor starters in Waspik
Op deze avond vindt de kick off van het project Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in Waspik plaats. Bij CPO in Waspik gaan toekomstige bewoners samen de bouw regelen op de locatie Elzendreef. Onder begeleiding van een CPO adviesbureau fungeren zij als opdrachtgever: ze kiezen onder meer zelf een architect en aannemer, regelen bouwmaterialen en denken mee over ontwerp. Door het zelf bouwen, blijven de kosten laag en krijgen bewoners zeggenschap over hun nieuwe woning. Voor starters is dit een stap op weg naar een eigen huis. Meedoen aan dit project vergt inbreng van tijd, energie en enthousiasme om het tot een succes te maken.

Tijdens de informatiemarkt is uitgebreide informatie beschikbaar over het CPO-project in Waspik. Er zijn twee presentaties (19.45u en 20.45u). Om een presentatie bij te wonen verzoeken wij je om je aan te melden op www.waalwijk.nl > bouw je eigen huis > CPO in waspik.

Locatie Elzendreef
Voor de gebiedsontwikkeling op de locatie Elzendreef werkt de projectgroep Waspik-Boven aan het opstellen van een stedenbouwkundig plan. Deze projectgroep bestaat onder meer uit omwonenden van de locatie Elzendreef en vertegenwoordigers van het Dorpontwikkelingsplan. Tijdens de informatiemarkt vertellen zij over de stand van zaken en ze nodigen geĂŻnteresseerden uit om met hen in gesprek te gaan.

Starterslening
Een medewerker van de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) is aanwezig om al je vragen over de Starterslening te beantwoorden. Deze stichting beheert het fonds van de gemeente waalwijk van waaruit Startersleningen worden verstrekt. Als je van tevoren al meer wilt weten kan je ook terecht op www.waalwijk.nl > bouwen en wonen > starterslening.

Huurwoningen
Medewerkers van wooncorporatie Slagenland Wonen kunnen je alles vertellen over inschrijven, wachttijden en andere zaken met betrekking tot een huurwoning. Je kunt je deze avond gratis inschrijven in het woningzoekendenbestand.

Publicatie datum 13-02-2008