Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Tiendweg in Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek

Hoogheemraadschap snoeit en kapt bomen langs de Tiendweg in Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek

Van 25 februari tot 29 februari 2008 verricht het hoogheemraadschap snoei- en kapwerkzaamheden aan bomen langs de Tiendweg tussen Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek. Om veiligheidsredenen worden ruim twintig populieren daar verwijderd. Deze maken plaats voor nieuwe bomen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd langs het gedeelte van de Tiendweg dat wordt gebruikt als fietspad. De bedrijven en bewoners van de Tiendweg en het bedrijventerrein "Tiendweg" zullen van de werkzaamheden geen hinder ondervinden. Fietsers en voetgangers worden omgeleid met redactieborden over het fietspad "Sluisvliet" langs de surfplas of via het fietspad richting de Noord en Molendijk, over de Noord en Molendijk en via de Molenweg weer terug naar de Tiendweg.

De populieren worden om en om verwijderd om kaalslag langs de weg te voorkomen. In het najaar worden de bomen die zijn verwijderd vervangen, waarschijnlijk door Essen. De bedoelde populieren zijn gezien hun leeftijd kaprijp. Bovendien hebben zij aanzienlijke wortelschade opgelopen door de aanleg van kabels en leidingen. Dat levert gevaar op bij hevige wind.

Indien u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer A. Sjoerdsma, telefoon 010 45 37 200.