Gemeente Nuenen

Uitgebreid zoeken

Werkplein Mercado: CWI, UWV en gemeenten bundelen krachten

Op vrijdag 22 februari is Werkplein Mercado officieel geopend in Eindhoven. Werkplein Mercado is hét startpunt voor werkgevers en werkzoekenden. Het werkplein is een samenwerkingsverband tussen CWI, UWV en de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel en Veldhoven.
Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en bovenstaande gemeenten hebben hun krachten gebundeld om meer mensen te begeleiden naar een passende baan en meer werkgevers te voorzien van geschikt personeel. Hiervoor werkt Werkplein Mercado samen met verschillende partners, zoals re-integratiebedrijven, onderwijsinstellingen en uitzendbureaus.

Werkgeverssubsidies

Werkplein Mercado beschikt over een grote arbeidsreserve en voorziet werkgevers kosteloos en zo snel mogelijk van geschikte kandidaten. Hiervoor kunnen verschillende vormen van loonkostensubsidies worden ingezet, zoals de

flexvergoeding. Werkplein Mercado heeft branchegerichte kennis van de arbeidsmarkt en is gespecialiseerd in vijf sectoren:


· Economie en zakelijke dienstverlening;

· Zorg, welzijn, toerisme, recreatie en horeca;
· Transport, logistiek en groenvoorziening;
· Techniek en innovatie;

· Informatie- en communicatietechnologie.

Begeleiding

Mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan kunnen bij Werkplein Mercado terecht voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Bijvoorbeeld in de vorm van een competentietest, (om)scholing/stages, kinderopvang en wanneer nodig een tijdelijk inkomen (WW-, WIA- of WWB-uitkering).

Dienstverlening
Werkplein Mercado past in het collegeprogramma waarmee de gemeente Eindhoven, samen met ketenpartners in de stad, werkt aan het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners, bedrijven en instellingen. Naast Werkplein Mercado realiseert de gemeente de komende jaren ook:

· een Inwonersplein (voor alle vragen en producten op het gebied van Wonen en Leven) in het Stadskantoor

· en een Ondernemersplein/ bedrijvenloket (voor alle vragen en producten op het gebied van Bedrijf en Economie) dat gehuisvest wordt in de Kennedy Toren.

Contact
Werkplein Mercado is gevestigd aan de Smalle Haven 109-111 in Eindhoven en geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. En telefonisch bereikbaar via (040) - 851 40 00 of kijk op www.werkpleinmercado.nl.