Gemeente Epe


Erepenning voor brandweerman Buitenkamp

Afgelopen zaterdag kreeg de heer H.J. Buitenkamp de Erepenning van de gemeente Epe uit handen van burgemeester M. van Lente. De Erepenning wordt sinds 1949 uitgereikt, nu voor de 20e keer.

De heer Buitenkamp heeft zich ruim 30 jaar ingezet als vrijwillige brandweerman in Epe. Daarnaast is hij ook postcommandant in Epe. Vanwege deze langdurige inzet heeft hij veel bijgedragen aan de Eper samenleving. Daarnaast is de heer Buitenkamp ook in staat geweest zich te professionaliseren als vrijwillige brandweerman terwijl de eisen die aan de vrijwillige brandweer worden gesteld steeds zwaarder worden. Hierdoor bleef hij behouden als gewaardeerde kracht voor de brandweer.

De Erepenning van de gemeente Epe wordt sinds 1950 toegekend door de gemeenteraad 'als blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan hen die zich jegens de gemeente Epe in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt.' 'En als onderscheiding aan gemeentenaren die door hun grote en algemeen erkende verdiensten op enigerlei gebied zich die toekenning hebben waardig gemaakt.' De Erepenning wordt ingeschreven in het 'Ereboek der gemeente Epe'. De laatste Erepenning is begin 2008 uitgereikt aan Jan Warnaar o.a. voor zijn bijdrage aan het ontstaan van KunsthuisKEK in Epe.