KNHS

terug

Internationaal voltige seminar
25 februari 2008

Afgelopen weekend werd in de Belgische plaats Oostende een FEI Voltige seminar voor juryleden en trainers georganiseerd. Aan het seminar werd deelgenomen door internationale juryleden en trainers uit 19 verschillende landen. Zelfs landen uit Colombia en Argentinië vaardigden mensen af.

Op vrijdag besprak FEI-O-dressuurjury Stephen Clarke (GB) de tot stand koming van het cijfer voor voltigepaarden. FEI-O voltige jurylid Erich Breiter (AUS) besprak op zaterdag de biomechanica in de kür en de zwaarte van de verschillende elementen in de kür. Vervolgens legde collega Jean-Michel Pinel (F) een Olympisch jurysysteem uit van sportdisciplines die vergelijkt kunnen worden met de voltige. Glenn Maas van de Vlaamse Liga Paardensport gaf een korte introductie van de Belgische hippische sport. Op zondagochtend leidde Emma Seely (USA) als voorzitter van de FEI Vaulting Committee een discussie over de jongste voltigeurs in de sport en over de veranderingen in kleding op wedstrijden. Ook werden de reglementswijzigingen vanaf 2009 besproken. Als afsluiting gaf FEI vertegenwoordiger Nici Kennedy een korte beschrijving van de huidige en toekomstige structuur van de FEI.

De organisatie trakteerde de deelnemers op afwisselende en sportieve avonden in Oostende, natuurlijk ruim voorzien van Belgische versnaperingen. Volgend doel in België is het organiseren van een internationale voltige wedstrijd, die in 2009 plaats zal vinden.