Saxion Hogescholen
BR>

ma 25 februari 2008

Uitspraak rechter: schorsing bouwvergunning nieuwbouw Saxion /files/storage/mnc/Bijlage 1 Nieuwbouw Van Galenstraat.jpg

De voorzieningenrechter van de rechtbank in Almelo heeft vandaag een uitspraak gedaan in een zaak die uitvaartonderneming Vredehof heeft aangespannen. De uitvaartonderneming meent dat de gemeente Enschede ten onrechte een bouwvergunning aan Saxion heeft verleend voor de nieuwbouw van een schoolgebouw aan de Van Galenstraat en heeft om die reden bezwaar gemaakt bij de gemeente. De rechtbank heeft de verleende bouwvergunning geschorst tot zes weken na de beslissing op bezwaar.

De bezwaren van de uitvaartonderneming zullen op korte termijn door de bezwarencommissie worden behandeld. Na advies van deze commissie zal het college van burgemeester en wethouders een beslissing op het bezwaar van Vredehof nemen. Saxion respecteert de uitspraak van de rechtbank. De nieuwbouw wordt zo snel mogelijk, op verantwoorde wijze stilgelegd.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Admiraal, directeur Dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion Hogescholen, telefoon 053 - 487 16 31.