Datum: 25 februari 2008

Noordwijk Automobilist overleden na ongeval Een 20 jarige automobilist uit Amsterdam is zaterdagavond 23 februari in het ziekenhuis overleden na een verkeersongeval. De bestuurder en twee vrienden reden zaterdag 23 februari in de ochtend over de Van Berckelweg. Bij het afslaan naar links om de Leidsevaart op te rijden raakte de auto in de slip waarna het op zijn kop in het water terechtkwam. De twee vrienden, een 17 jarige Sassenheimer en een 20 jarige Lisser, wisten uit de auto te komen. Zij hielden voorbijrijdende automobilisten staande waarna de hulpdiensten werden gebeld. De Amsterdammer werd overgebracht naar het LUMC waar hij in de avond overleed.

Noordwijk Politie houdt verdachten aan voor vernieling De politie van Noordwijk heeft twee verdachten aangehouden voor het vernielen van autospiegels. Op zondagochtend 24 februari, rond 01.50 uur kreeg de politie de melding dat er een groep jongens op fietsen in het voorbijrijden autospiegels kapot hadden getrapt en geslagen. In totaal bleken er twee autospiegels vernield te zijn. De jongens, een groepje van tien, waren de duinen in gefiets in de richting van Katwijk. De politie hield wacht bij het rijwielpad aan de Noordduinen in Katwijk en kon de groep daar tegenhouden. Eén van de groep jongens, een 15 jarige Katwijker, werd aangehouden omdat hij aan het signalement van de verdachte voldeed. Op het politiebureau legde hij een verklaring af, waarop een tweede verdachte, een 15 jarige plaatsgenoot, werd aangehouden. De politie sluit een derde aanhouding niet uit. Het onderzoek wordt voortgezet.

Katwijk Getuigen melden zich na oproep Twee getuigen hebben zich gemeld na een oproep in de media. De recherche van Noordwijk onderzoekt de overval op een woning aan de Hoorneslaan van woensdagavond 23 januari en verzocht een specifieke getuige zich te melden. Die avond werd door busonderneming Connexxion lijn 90 een drietal getinte personen meegenomen vanaf de bushalte "Jan Tooropstraat" te Katwijk. Hierbij werd door een man die eveneens bij de bushalte aanwezig was, 10 eurocent aan de buschauffeur betaald. Dit deed hij omdat een van de getinte mannen dit bedrag tekort kwam voor zijn buskaartje. De getuige vernam van de oproep en meldde zich bij de politie, evenals een tweede getuige. De recherche zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhoudingen na bedreigen van portier De politie heeft op zaterdagnacht 23 februari, rond 01.40 uur, twee jongens van 17 en 18 jaar uit Leiden aangehouden op verdenking van het bedreigen van een portier. De portier verbood de twee jongens de uitgaansgelegenheid op de Nieuwe Beestenmarkt in te gaan omdat er in het verleden problemen waren geweest met de 17 jarige Leidenaar. De twee Leidenaren reageerden agressief en bedreigden de portier verbaal en met een steekwapen. De portier heeft daarop de politie gebeld en de jongens overgedragen aan de agenten. De agenten hebben de twee meegenomen naar het politiebureau waar zij gehoord zijn. De verdachten zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling De politie kreeg op zondag 24 februari, rond 03.40 uur, de melding dat er geslagen was op de Langebrug in Leiden. Eén van de slachtoffers belde de politie. Een politieauto die in de buurt was werd erop afgestuurd en kwam de aangever die nog steeds met de meldkamer van de politie in contact stond, op de Breestraat tegen. Twee slachtoffers stapten in de politieauto waarop de agenten in de richting van het treinstation reden, omdat de verdachten die kant op zouden zijn gelopen. Even verderop de Breestraat werden de verdachten gezien en konden zij worden aangehouden. De vier verdachten, drie mannen uit Amsterdam van 32, 33 en 35 jaar, en een 36 jarige Hagenaar werden meegenomen naar het politiebureau waar zij gehoord werden. De 32 en 35 jarige mannen bekenden schuldig te zijn aan de mishandeling. De reden van de uit de hand gelopen ruzie bleef onbekend. Tegen de verdachten maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Diefstal uit woningen In het afgelopen weekend is er in verschillende woningen in Leiden ingebroken. In een woning aan het Jan Michielshof, de Sperwerhorst, de Klikspaanweg, het Utrechtse Jaagpad, de Schelpenkade en het van 't Hoffstraat werden waardevolle spullen zoals laptops (3x), Ipods, sieraden en camera's weggenomen. De gedupeerde bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal en/of vernieling van een raam of deur, afhankelijk van hoe de dieven binnen zijn gekomen. De technische recherche doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachten van de woninginbraken.

Alphen aan den Rijn Gebroken been na val Een 22 jarige fietser uit Alphen aan den Rijn heeft een gebroken been opgelopen na een valpartij. De Alphenaar fietste zondag 24 februari even voor 03.00 uur over het fietspad van de Gnephoek. Vermoedelijk doordat hij niet zoveel mogelijk rechts hield ontstond tussen hem en een tegemoetkomende fietser een aanrijding waarop beiden ten val kwamen. De andere fietser die in het gezelschap was van een meisje is na de valpartij weer doorgefietst in de richting van Koudekerk aan den Rijn. De Alphenaar is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na verdachte situatie De politie heeft vrijdagavond 22 februari twee Gouwenaren van 21 jaar en een 17 jarige Haastrechtenaar aangehouden. Een getuige zag op de Euromarkt drie personen uit een auto stappen en naar de achterzijde van een bedrijf lopen. Omdat de personen zich verdacht gedroegen heeft de getuige de politie gebeld. Korte tijd later zijn de drie personen er weer vandoor gegaan met hun auto. Zij werden op de Prins Bernhardlaan aangehouden. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De politie doet nader onderzoek

Bodegraven Woningbraak en poging daartoe De politie heeft het afgelopen weekend twee aangiften in behandeling genomen van één geslaagde inbraak en een poging daartoe. In de nacht van vrijdag 22 naar zaterdag 23 februari werden er goederen waaronder sieraden en munten gestolen uit een woning aan de Kievitsheuvel. Men wist binnen te komen na het openbreken van een raam aan de achterkant van de woning. Aan de Noordstraat bleef het zondagavond vermoedelijk bij een poging.

Gouda Woninginbraak en pogingen daartoe De politie heeft het afgelopen weekend vier aangiften in behandeling genomen van één geslaagde inbraak en drie pogingen daartoe. Zaterdagavond 23 februari werd uit een woning aan de Binnenkade een laptop gestolen. Van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag lukte het niet om in te breken in een woning aan de Krugerlaan, de Von Suttnerstraat en de Pinksterbloemstraat. Of men stuitte op te veel weerstand van goed hang en sluitwerk of men werd door andere omstandigheden gestoord en vertrok onverrichter zake.

Gouda Vervelend bij controle Drie mannen uit Oudewater en Lopik van 25, 26 en 27 jaar hebben van de politie een boete opgelegd gekregen van 240 tot 400 euro. De drie kregen deze bekeuringen omdat zij zich vervelend gedroegen naar agenten die hen controleerden. Die controle vond op zaterdag 23 februari rond 01.00 uur plaats op de Markt. Twee groepen leken daar mot met elkaar te hebben. De politie kwam tussenbeide en vroeg de verdachte naar een legitimatiebewijs. In plaats van deze te geven, beledigde hij de agenten. Daarop werd besloten de man aan te houden. Vervolgens probeerden zijn vrienden de aanhouding te verhinderen waarbij ook in de richting van de agenten werd geslagen. Ook zij werden daarom aangehouden.

Gouda Mishandeling De politie heeft zaterdagmiddag 23 februari een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden voor het mishandelen van een 47 jarige vrouw uit Gouda. Dit gebeurde rond 15.30 uur op de Gildenburg. Hij sloeg de vrouw nadat deze hem aansprak op het feit dat hij haar had uit het niets had uitgescholden. Hij maakte op dat moment deel uit van een groep jongens die daar bij een bushalte stond. De vrouw liep door de klap een bloedneus op. De verdachte werd bij zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gouda Vernieling Drie mannen uit Woudenberg en Waddinxveen van 18 (2x) en 21 jaar, zijn zondag 24 februari rond 02.30 uur aangehouden nadat ze op Klein Amerika met een fiets hadden gegooid en een vuilnisbak uit de grond hadden getrokken. Stadstoezicht zag de beelden en meldde dit bij de politie. De drie zijn daarna aanhouden en verhoord. Zij bekenden de feiten. De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling dan wel openlijke geweldpleging of baldadigheid.

Krimpen aan de Lek Woninginbraak Vrijdagavond 22 februari werd ingebroken in een woning aan het Nijverheidsplantsoen. Men wist binnen te komen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning zijn goederen gestolen. Om welke goederen het gaat is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Schoonhoven Poging tot inbraak in woning Tussen vrijdag 22 en zondag 24 februari probeerde men in te breken in een woning aan de Velleblootssteeg. Door goed hang en sluitwerk kwam men niet in de woning. Wat restte was braakschade aan deur en deurpost. Goed hang en sluitwerk blijkt dus te werken in het tegenhouden van (gelegenheids)inbreker(s). De politie heeft de zaak in onderzoek.

Schoonhoven Twee jongens aangehouden voor vernielen spiegel De politie heeft op aanwijzen van een alerte getuige twee jongens kunnen aanhouden op verdenking van het vernielen van een spiegel van een auto op de Opweg in Schoonhoven. Een getuige liep op zondag 24 februari, rond 03.30 uur, richting huis over de Opweg toen hij een klap hoorde en vervolgens de twee verdachten van een auto met een kapotte spiegel weg zag lopen. De getuige liep vervolgens naar een agent toe die in de buurt was en gaf aan wat hij gezien had. De politieagent heeft daarop de twee jongens aan kunnen houden. De twee verdachten, van 16 en 19 jaar uit Schoonhoven zijn op het politiebureau gehoord. De 19 jarige verdachte bekende de vernieling. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --