Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 25-02-2008

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 24 op maandag 25 een man aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.05 uur een voor hen bekende man in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg lopen. De man had buitengewoon veel interesse in geparkeerde autos. De agenten liepen achter de man aan om te kijken wat hij ging doen. Ter hoogte van de Abraham Kuiperstraat raakten de agenten even het zich op de man kwijt.

Op de Hoek van de Goudsbloem zagen zij dat de man drie andere personen aansprak en hen iets te koop aanbood. De agenten grepen direct in en hielden de 33-jarige verdachte uit Utrecht aan. In zijn jaszak troffen zij onder andere een frontje van een autoradio aan. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op de Abraham Kuiperstraat werd een auto aangetroffen waarvan een ruit was ingeslagen en de audioapparatuur was weggenomen.

Drie aanhoudingen na belediging

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie drie personen aangehouden omdat zij de politie beledigden en met stenen bekogelden.

Rond 17.30 uur werd het onrustig in de omgeving van de IJsselsteinlaan. Agenten werden grof beledigd door een aantal personen in de wijk. De agenten besloten de verantwoordelijke voor de beledigingen aan te houden. Al snel ontstond een grote oploop in de wijk waarbij de politie werd bekogeld met stenen.

Een politiemotor- en auto raakten beschadigd door de stenen. Uiteindelijk kon de politie drie mannen 20, 21 en 23 jaar allen uit Utrecht aanhouden. Eén van de verdachten werd door een politiehond gebeten tijdens de aanhouding. In de omgeving van de IJsselsteinlaan en het Kastelenplantsoen verzamelden zich in korte tijd rond de 100 personen. Nadat de verdachten waren aangehouden keerde na verloop van tijd de rust weer terug.

Man twee maal onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft een man aangehouden die tot twee maal toe onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance kreeg een 52-jarige man uit Maarssen op de Grauwaartsingel in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 07.15 uur een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 930 ug/l uit. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur naar huis gestuurd. Enige tijd later zagenagenten dezelfde man wederom achter het stuur zitten. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Nu gaf de ademanalyse 805 ug/l aan.