Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 25 februari

* POLITIE NEEMT VUURWAPEN, TRAANGAS, VUURWERK EN KOPER IN BESLAG NA

ARRESTATIE DRIETAL
ZWARTEWAAL - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft zondagavond drie mannen gearresteerd op grond van de Wet Wapens en Munitie. Een getuige meldde rond zeven uur dat op de Bernissedijk vanuit een auto schoten werden gelost. Langs de kant van de weg werd het voertuig aangetroffen. De drie inzittenden, een 23-jarige man uit Geervliet, een 26-jarige plaatsgenoot en een 26-jarige man uit Zuidland, werden middels een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten), aangehouden. Na onderzoek bleek dat het drietal met zogenaamde aardappelschieters had geschoten (een buis geladen met aardappel en haarlak en door er vuur onder te houden worden de aardappels met hoge snelheid weggeschoten). In de woning van de man uit Zuidland werd een hoeveelheid vuurwerk (waaronder 8 nitraatbommen), pepperspray, stroomstootwapen en tien kilo koper in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* OVERVAL SUPERMARKT
ROTTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar een gewapende overval die maandagochtend rond zes uur plaatsvond op een supermarkt aan de Groenezoom. Twee mannen met bivakmutsen bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en namen een nog onbekend geldbedrag mee. Met de buit gingen de daders er vandoor. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan en een nader onderzoek, waaronder een buurtonderzoek, zal volgen.

Uitgave zondag 24 februari

* MAN GERAAKT DOOR SCHOT IN SCHOUDER
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie onderzoekt de toedracht van een schietpartij in de omgeving van de Witte de Withstraat. Zondagmorgen rond half zeven kreeg de politie melding van een schietpartij in de omgeving van de Witte de Withstraat. Ter plekke bleek dat enkele mannen vermoedelijk onenigheid met elkaar hadden gehad, en dat een 22-jarige man uit 's-Hertogenbosch daarbij een schot had opgelopen in zijn schouder. Hij had intussen de taxi genomen naar het Erasmus MC. De taxichauffeur was echter op de Rochussenstraat tot stilstand gekomen toen hij doorkreeg dat hij een gewonde passagier in de taxi had. De man is na behandeling van zijn verwondingen in het ziekenhuis, door agenten overgebracht naar een politiebureau voor nader verhoor. De politie onderzoekt de toedracht.


* BRANDJE IN SCHIP
ROTTERDAM-ZUID / WAALHAVEN - De politie kreeg zaterdagmiddag rond drie uur melding van een brand in een schip aan de Waalhaven. Ter plekke bleek dat medewerkers op het dek van het schip Smitbarge 2 aan het lassen waren geweest. Daarbij zijn vermoedelijk vonden naar beneden gevallen in het ruim en op poetslappen gevallen hetgeen rookontwikkeling veroorzaakte. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen en de rook kon worden gestopt. Politie, Havendienst en de brandweer waren ter plaatse.


* VOETBALLEN EINDIGT IN VECHTEN
BARENDRECHT - De politie onderzoekt de toedracht van een voetbalwedstrijd die in een vechtpartij eindigde. Zaterdagmiddag rond half vier kreeg de politie melding dat een voetbalwedstrijd aan de Smitshoekse Baan was overgegaan in een vechtpartij door enkelen. Ter plekke bleek dat een scheidsrechter een rode kaart had uitgedeeld aan een speler van de club die te gast was. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de scheidsrechter werd geslagen. Daarna ontstond er onenigheid tussen de spelers van de twee partijen onderling, waarbij ook enkele klappen vielen. Agenten hielden na verhoor van getuigen twee mannen aan, een 25-jarige en een 34-jarige Rotterdammer. De vechtersbazen zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht. Enkele spelers raakte gewond met zwellingen en kneuzingen.


* RIJDER ZONDER RIJBEWIJS NEEMT AUTO VADER MEE

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een jongen aangehouden die zonder rijbewijs in de auto van zijn vader reed. In de nacht van zaterdag op zondag rond één uur zagen agenten een jongen rijden op de Mijnsherenlaan die opviel door het rijgedrag. Daarnaast negeerde hij een inrijverbod en had geen verlichting aan. Ook een stopteken van de agenten werd niet onmiddellijk opgevolgd. De 18-jarige Rotterdammer had 10 autolessen gehad, en had op basis daarvan de auto van zijn vader meegenomen die hiervan niet op de hoogte was. De vader heeft zijn zoon opgehaald. Agenten onderzoeken de toedracht en maken proces-verbaal op.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
OUDDORP - De politie heeft een man aangehouden die bezig van met eem vernieling. Zondagochtend rond half drie hielden agenten toezicht op de Dorpstienden. Door politiemensen in burgerkleding was gezien dat één van de jongeren de rechterbuitenspiegel van een herkenbare politieauto had vernield. De verdachte, een 21-jarige Rotterdammer, is daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELING
FEIJENOORD - RIDDERSTER / LOMBARDIJEN - De politie onderzoekt de toedracht van de vernieling van enkele autospiegels. Zaterdagochtend rond half negen kreeg de politie melding van de vernieling van spiegels van een zestal auto's aan de Ogierssingel. De spiegels waren vernield of verbogen. De politie onderzoekt de toedracht.


* OVERVAL BLIJKT NEP
FEIJENOORD - RIDDERSTER - Na de melding dat er overval gaande was, stelde de politie een onderzoek in. Daaruit bleek dat het ging om filmopnames. Zaterdagochtend rond half elf kreeg de politie van getuigen de melding dat er twee mannen met een vuurwapen liepen op de Schopenhauerweg. De politie zette daarop de omgeving af en stelde een onderzoek in. Agenten troffen enkele mannen aan die verklaarde dat ze bezig waren met een film, en niet alle ondernemers daarvan op de hoogte hadden gebracht. Ook de politie was niet geïnformeerd De filmers die een verbolgen indruk maakten, waren zich totaal niet bewust van hetgeen ze veroorzaakt hadden in de buurt. Eén van de aangeslagen medewerkers van de winkels is door agenten opgevangen. Politiemensen namen de twee nepvuurwapens in beslag. De politie onderzoekt het incident voor nadere vervolgstappen.


* ALCOHOLCONTROLE
FEIJENOORD - RIDDERSTER / OUD IJSSELMONDE - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Marathonweg en de Olympiaweg. Daar controleerden agenten tussen zaterdagavond zes uur een zondagochtend drie uur 718 bestuurders. Het politiepersoneel die alle rijstroken hadden afgezet hielden vier personen aan omdat ze teveel hadden gedronken.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die een vernieling pleegde aan een politieauto. Zaterdagavond rond half zeven kreeg de politie een melding van een oplettende voorbijganger dat een man langs een politiebus was gelopen, en de ruitenwisser van de achterzijde had verbogen. Na een zoektocht in de omgeving troffen de agenten de man die sterk onder invloed van alcohol was, aan. Ze arresteerden de man, en moesten daarbij gepast geweld gebruiken om de 37-jarige Rotterdammer over te brengen naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* MISHANDELAAR AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die zijn partner had mishandeld op straat. Zaterdagmorgen rond kwart over elf kreeg de politie melding dat een man een vrouw mishandelde op de Schiekade. Een getuige was een winkel binnengerend en had daar verzocht om politie te bellen. Buiten bleek dat een man bij een vrouw zat en haar bij haar keel beetpakte. Toen de politie kwam was de man en de vrouw alweer naar binnen gegaan bij een woning aan de Schiekade. Na het aanbellen, verklaarde de man dat er niets aan de hand was. Toen agenten toch naar binnen wilden, zagen zij een vrouw in de woning die vermoedelijk mishandeld was door de man. Politiemensen hielden daarop de 55-jarige man aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* DRONKEN BESTUURDER RIJDT OPNIEUW WEG
VLAARDINGEN - De politie heeft een man aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij na een rijverbod opnieuw was gaan rijden. Zaterdagochtend kregen surveillerende politiemensen te horen van de politiemeldkamer dat een man zojuist was gecontroleerd met een alcoholpromillage van 1,1 in het bloed. Daarna had de man een rijverbod gekregen. Na verloop van tijd had de man toch weer de auto gepakt. De auto reed de Datheenstraat in bij het huisadres van de man, toen agenten de man weer zagen rijden. De man is overgebracht naar politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Hij bleek al eerder dronken te hebben gereden, daarom namen agenten het rijbewijs van de 29-jarige man uit Vlaardingen in.


* MAN RIJDT 120 IN BEBOUWDE KOM
VLAARDINGEN - De politie heeft een man aangehouden die met hoge snelheid door de bebouwde kom reed. Zaterdagavond rond kwart over zeven wilde surveillerende agenten een automobilist controleren op de BM Heusdenlaan. De man ging er bij het zien van de agenten echter met hoge snelheid vandoor, waarbij de snelheid tot de 120 km/uur binnen de bebouwde kom opliep. De achtervolgende politiemensen hielden de auto staande op de Waalstraat. De bestuurder weigerde iedere medewerking aan zijn arrestatie en wilde ook niet blazen. De 32-jarige man uit Vlaardingen is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AUTOMOBILIST MET OPENSTAANDE BOETES AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een automobilist aangehouden die een zevental boetes nog open had staan. De auto is daarop in beslag genomen door agenten. De 28-jarige Rotterdammer is staande gehouden op de Vlaardingweg op zaterdagavond rond zeven uur. Daar constateerden agenten de betalingsachterstand van de verdachte. De auto is in beslag genomen. Aan het bureau heeft de wanbetaler 200 euro betaald voor drie bekeuringen. Als de rest is betaald, kan de man zijn auto weer terugkrijgen.


* DIVERSE BOETES NA OVERTREDING
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een bestuurder diverse bekeuringen gegeven na gevaarlijk rijgedrag. Politiemensen stonden in de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over twaalf te wachten voor een voetgangersoversteekplaats (VOP) op de Linker Rottekade om een voetganger te laten oversteken. Ineens kwam er een auto aanrijden die de politiemensen inhaalde terwijl er een voetganger op de VOP liep. De verdacht is hierop staande gehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel kon zich niet legitimeren en kon ook zijn rijbewijs niet direct tonen en haalde in op een VOP. Hij heeft diverse bekeuringen gekregen.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft dankzij een oplettende getuige drie jongeren aangehouden die diverse vernielingen hadden gepleegd. Zaterdagavond rond kwart voor zes kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat enkele jongeren met viltstiften bezig waren met de bekladding van een bushokje. Daarna waren ze al schrijvend op goederen van de Ringvaartplas doorgelopen tot de Dekhuizenstraat. De getuige was achter de vernielers aan blijven lopen en belde de politie. De drie zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en het Rotterdamse drietal in de leeftijd van 16, 17, en 18 jaar oud in
* 5000 EURO KWIJT NA OPLICHTING
ROTTERDAM-OOST / OUD-CROOSTWIJK - De politie onderzoekt de toedracht van een oplichting waarbij een Duitse man 5000 euro afhandig werd gemaakt. Zaterdagmiddag rond twaalf uur kregen agenten de melding dat een Duitse man zojuist op de Boezemsingel 5000 euro afhandig was gemaakt. De 42-jarige man had via internet de afspraak gemaakt om voor dit bedrag Play Stations te kopen. Hij had het bedrag gegeven aan iemand die niet meer terug was gekomen om de goederen af te leveren. De politie onderzoekt de toedracht.