Gemeente Valkenswaard

Kattenvangactie in Valkenswaard

Kattenvangactie in Valkenswaard

De Dierenbescherming is sinds half februari bezig met kattenvangacties in de gemeente Valkenswaard. Dit in verband met meldingen van overlast door verwilderde straatkatten. De verwilderde katten worden gevangen, gecastreerd en na enkele dagen teruggeplaatst. Hierdoor stopt het onderlinge vechten, de hinderlijke stank en het nachtelijke kattengejank, waardoor de overlast voor u minder wordt. Bovendien kunnen de katten zich niet meer voortplanten. Hierdoor wordt erger voorkomen. Bij het ter perse gaan van deze Kempener Koerier is nog niet bekend welke wijk er komend weekend aan de beurt is. Zodra bekend is in welke wijk de kattenvangactie plaatsvindt, ontvangen bewoners zo snel mogelijk een brief waarin alle informatie staat.

Kattenoverlast melden
Via telefoonnummer 040-2083 652 kunt u tijdens kantooruren de aanwezigheid en overlast van straatkatten melden. Ook buiten kantooruren is dit mogelijk via het meldnummer van de gemeente 040-2083 500. De Dierenbescherming onderzoekt de meldingen.

Toelichting
Meer achtergrondinformatie over de werkmethode van de Dierenbescherming vindt u op www.brabantzo.dierenbescherming.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de Dierenbescherming (telefoon 040-282 0207). Wij berichten u binnen enkele weken over de resultaten van de vangactie.