Politie Zuid-Holland-Zuid

25/02 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 25-02-2008 o Persberichten district I

BEDREIGING MET MES EN VERNIELING
HENRDIK IDO AMBACHT Een 20-jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging met een mes en vernieling. Dit gebeurde op zondagavond 24 februari 2008 omstreeks 22.10 uur op de Zuidwende. De jongen was met een groep jongelui en achtervolgde een andere groep jongelui uit Hendrik Ido Ambacht. Er was gedreigd met een mes en er werden drie fietsen en een bromfiets in het water gegooid. Politiemensen die ter plaatse kwamen kregen snel door dat het onder meer ging om de 20-jarige jongen. Ze gingen naar het woonadres van hem en zagen nog net dat hij met een mes een band van een personenauto lek stak. Mogelijk is de verdachte ook verantwoordelijk voor het bedreigen van een 58-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht. Deze man sprak twee jongens omstreeks dezelfde tijd aan die vernielingen aan zijn tuin van zijn woning aan de Bekestein pleegden. De man werd daarna bedreigd met een mes. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

DIEFSTAL KOPER
DORDRECHT Drie mannen van 28 jaar uit Dordrecht, 35 jaar uit Berkhout en 28 jaar uit Rotterdam zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal van koper. Agenten zagen op maandagochtend 25 februari 2008 omstreeks 01.30 uur de 28-jarige man uit Dordrecht op het terrein van een voormalige school aan de Oranjelaan lopen met koperen leidingen. Even later bleek dat ook de 35-jarige uit Berkhout en de 28-jarige uit Rotterdam op het terrein waren. Het is nog niet duidelijk of de drie bij elkaar hoorden of afzonderlijk aan het koper stelen waren. Alle verdachten zijn ingesloten. Zondag 24 februari werd op hetzelfde terrein een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens diefstal van koper. Een tweede verdachte ging er toen vandoor. De politie heeft de diefstallen in onderzoek.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT Op maandagmorgen 25 februari 2008 omstreeks 07.35 uur vond op de kruising Patersweg/ S.M. Hugo van Gijnweg/ Waldeck Pyrmontweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromscooter. Een 18-jarige jongen uit Dordrecht reed met zijn bromscooter over de Patersweg en reed de kruising op in de richting van de Waldeck Pyrmontweg. Een personenauto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Zwijndrecht reed vanaf de S.M. Hugo van Gijnweg de kruising op en een aanrijding volgde. De 18-jarige werd van zijn bromscooter geslingerd en kwam op het wegdek terecht. Hij had last van zijn nek en werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeerslichten waren in werking. De bestuurder van de bromscooter verklaarde dat hij bij groen licht de kruising opreed. De bestuurster van de personenauto verklaarde dat zij bij oranje licht de kruising opreed. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.