Persberichten Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht, 25-02-2008

Alcoholcontrole

MAARSSEN Bij een alcoholcontrole op zondag 24 februari van 07.00 uur tot 08.15 uur bleek één automobilist te veel te hebben gedronken.

Bij de controle moesten in totaal 150 automobilisten een blaastest afleggen, 149 bliezen een P (pass), één blies een A (alert). Deze automobilist, een 24-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 265 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Verkeersbord

WOERDEN In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 februari sleepte een jongeman met een verkeersbord.

Rond 02.10 uur surveilleerden agenten op de Utrechtsestraatweg. Daar zagen zij dat een jongeman met een verkeersbord aan het slepen was. Het bord stond daar in verband met wegwerkzaamheden. De agenten spraken de jongeman, 20 jaar oud en afkomstig uit Harmelen, aan. Hij had een behoorlijke slok op en had uit baldadigheid het verkeersbord versleept. Onder toeziend oog van de agenten mocht hij het bord weer terugslepen. Bovendien kreeg hij een bekeuring voor baldadigheid.

Inbraken in autos

ABCOUDE Van 17 tot en met 20 februari werd er in tien autos ingebroken.

De autos stonden geparkeerd op het Geinplein, Waterlelie, Stationsstraat, Spoorstraat, Nieuwe Stationsweg, Haagwinde en t Markvelt. Men kwam de auto's in veel gevallen binnen door het vernielen van een ruit. Gestolen werd onder meer de autoradio/cd-speler en navigatieapparatuur.

De politie adviseert om geen waardevolle goederen achter te laten in de auto. Zelfs niet uit het zicht! De ervaring leert dat alleen al de afdruk van de zuignap van navigatieapparatuur voor sommige autokrakers voldoende is om de auto open te breken, op zoek te gaan naar de navigatie- en/of andere verstopte apparatuur.

Inbraken in woningen

ABCOUDE Van 2 januari tot en met 20 februari werd er elf keer in woningen ingebroken. De inbraken gebeurden met name in de wijk Meerlanden.

Men kwam de woningen binnen door onder meer het forceren van een bovenlicht, het boren van een gaatje in het raamkozijn, het vernielen van een ruit of het forceren van de achterdeur. Uit de woningen werd onder meer geluidsapparatuur, lcd-tvs , beeldschermen en sieraden gestolen. De politie onderzoekt de inbraken in autos en woningen.

Meldt verdachte situatie direct via 112

U kunt de politie helpen bij het aanhouden van verdachten en het oplossen van zaken. Hoe? Door direct een verdachte situatie via het alarmnummer 112 aan de politie te melden. Hoe herkent u een verdachte situatie? Een voorbeeld: u ziet een (onbekend) persoon rond een auto of een woning lopen waarbij deze persoon veel en schichtig om zich heen kijkt. Geef bij uw melding zo precies mogelijk door wat u hebt geconstateerd, in welke straat dat is en de omschrijving/signalement van de persoon en/of voertuig. Door uw melding/hulp krijgt de politie meer informatie waardoor de kans op een aanhouding en/of een succesvol opsporingsonderzoek toeneemt.

Adviezen en tips

Misdrijven zijn echter niet altijd te voorkomen. Dat geldt ook voor inbraken en diefstallen. Wat u wel kunt doen, is de kans op een misdrijf zo klein mogelijk maken. Daarbij kunnen de volgende tips helpen.


- Vertrouwt u een leverancier of controleur niet? Laat deze niet binnen en controleer gegevens, vraag naar legitimatie, neem contact op met het genoemde bedrijf;


- Moet de deur even op een kier, dat kan veilig met een kierstandhouder;


- Trek de deur niet alleen achter u dicht, maar draai deze ook daadwerkelijk op slot;


- Laat geen goederen in uw voertuig liggen(radio, mobiele telefoon, jassen, koffers, laptops);


- Bank- of giropas gestolen/verloren? Blokkeer deze zo snel mogelijk via uw bank/giro;


- Verstrek niemand uw pincode. Banken, politie en andere officiële instanties vragen nooit naar uw pincode. Is niet nodig voor het uitvoeren van hun werkzaamheden;


- Na diefstal/verlies bankpas toch geld afgeschreven? Geef dit direct door aan de politie. Voor nader onderzoek is een kopie van de afschriften nodig.

Op de internetsite www.politiekeurmerk.nl treft u een lijst met beveiligingsbedrijven aan. Deze bedrijven kunnen u adviseren over de beveiliging van uw woning.

Alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft op zondagavond 24 februari van 22.00 uur tot 22.20 uur een korte alcoholcontrole op de Safariweg gehouden. In totaal moesten vijftien automobilisten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen (te veel) had gedronken.