KNHS


Project Verenigingen in beeld
25 februari 2008

Sport verheugt zich in een grote maatschappelijke belangstelling. Sport is hot zou je kunnen zeggen. De KNHS is daar trots op en de ambities gaan zover dat we de meerwaarde van sport nog groter willen laten worden.

Omdat de KNHS behoefte heeft aan meer kennis en informatie over haar verenigingen is in februari gestart met de opbouw van het bestand Verenigingen in beeld. Op deze manier krijgt de KNHS zicht op welke verenigingen open staan voor bijvoorbeeld vernieuwing, accommodatiebeleid of samenwerking. Achterliggende behoefte om dit bestand samen te stellen is dat de KNHS ernaar streeft de paardensportverenigingen in heel Nederland te versterken via gerichte ondersteuning en bijvoorbeeld door landelijke subsidies bij verenigingen te laten landen.

Ongeveer 600 verenigingen worden benaderd voor een telefonische enquête. Hierin zijn vragen opgenomen over de ambitie wat betreft ledenontwikkeling; de beschikbaarheid van accommodatie/kantine; over samenwerking met verschillende partijen (bijvoorbeeld scholen of andere verenigingen) en over interesse in diverse projecten zoals het integreren van sport voor sporters met een beperking of het moderniseren van sportaanbod.

Het project wordt uitgevoerd door NOC*NSF en de gegevens worden beschikbaar gesteld aan de KNHS en gemeenten om meer inzicht te krijgen in de ambities en behoeften van paardensportverenigingen. Op basis van de resultaten kan de KNHS haar dienstverlening aan besturen van paardensportverenigingen verder ontwikkelen.