Gemeente Denkekamp


Fractiesecretariaat:
R.Kortink
de Sperwer 12
7591 JL Denekamp
0541-353812
riki.kortink@wxs.nl

Het College van B&W
van de gemeente Dinkelland,
Nicolaasplein 5
7591 MA Denekamp

Denekamp, 24 februari 2008

Betreft: implementatie motie Noord-Deurningen

Geacht college,

Het doet de fractie van Lokaal Dinkelland bijzonder deugd te vernemen, d.m.v. de media en persoonlijk contact dat de implementatie van de door Lokaal Dinkelland op dinsdag 19 februari 2008 ingediende motie voortvarend ter hand genomen is.

De gemeentegids is reeds gescand op mogelijke omissies en ook u hebt ontdekt dat een aantal feiten betreffende Noord-Deurningen correct vermeld staan. Bij veel mensen zal echter bij ontvangst van de gemeentegids allereerst het oog op de buitenkant vallen. Helaas staan daar alle kernen genoemd, behalve de kern Noord-Deurningen. Verder vindt de fractie van Lokaal Dinkelland het voor de herkenbaarheid belangrijk dat bij de adressering van de raadsleden met name de kern wordt genoemd waar zij wonen. Als dan ook nog bij publicaties betreffende inwoners van Noord-Deurningen (in b.v. Dinkellandvisie en het burgerjaarverslag) met de kernaanduiding Noord-Deurningen rekening wordt gehouden is 80% van de irritatie weggenomen. Zoals reeds bij de raadsvergadering door ons aangegeven betreft het hier geen grote, kostbare aanpassingen, echter wel aanpassingen met een hoge emotionele waarde.

Verder zal de fractie van Lokaal Dinkelland blijven vechten voor een gelijke behandeling van de kern Noord-Deurningen in vergelijking met de overige kernen. Iets waar we in het verleden, zoals u ongetwijfeld nog weet, al eens verschil van mening over hebben gehad.

Hoogachtend,

Riki Kortink
(fractiesecretaris Lokaal Dinkelland)

i.a.a.:
Stichting kernraad Noord-Deurningen
de raad van de gemeente Dinkelland
pers

Fractiesecretariaat:
R.Kortink
de Sperwer 12
7591 JL Denekamp
0541-353812
riki.kortink@wxs.nl

Het College van B&W
van de gemeente Dinkelland,
Nicolaasplein 5
7591 MA Denekamp

Denekamp, 24 februari 2008

Betreft: informatiebijeenkomsten voor bewoners van de Grotestraat en Ootmarsumsestraat

Geacht college,

Wederom is ons in de afgelopen week gebleken dat wij veelal niet op de hoogte zijn van informatiebijeenkomsten en wat nog veel kwalijker is van mogelijke ingrijpende plannen.

Dit keer betreft het informatiebijeenkomsten voor de bewoners van de Grotestraat en Ootmarsumsestraat, een tweetal straten die op korte termijn voor herinrichting in aanmerking komen. Naar wij hebben vernomen, gaat het hierbij echter niet alleen om de bekende plannen, maar wordt er mogelijk ook gedacht aan een behoorlijke vermindering van het aantal parkeerplaatsen in de Grotestraat.

Vooral omdat wij net dinsdagavond raadsvergadering hebben gehad, zijn wij bijzonder verbolgen over het feit dat
1. wij niet op de hoogte zijn van genoemde bijeenkomsten
2. wij niets weten van mogelijke ingrijpende veranderingen in de Grotestraat

Reeds eerder hebben wij aangegeven op de hoogte te willen worden gesteld van informatieve bijeenkomsten. In het kader van de actieve informatieplicht vinden wij zelfs dat de betreffende wethouder ons hiervan op de hoogte had moeten stellen.

Deze bijeenkomsten bieden ons een prima mogelijkheid onze vertegenwoordigende en controlerende taak uit te voeren. Een mogelijkheid die u ons ontneemt door ons, inhoudelijk en feitelijk hiervan niet op de hoogte te stellen.

Graag vernemen wij op korte termijn van u een reactie. Bovendien willen we, tevens op korte termijn, op de hoogte gesteld worden van de herinrichtingsplannen in de Ootmarsumsestraat, Brinkstraat en de Grotestraat en verwachten we een verslag van de bijeenkomsten van woensdag 20 februari 2008 en maandag 25 februari 2008.

Hoogachtend,

Riki Kortink
(fractiesecretaris Lokaal Dinkelland)

i.a.a.:
MKB Denekamp, p/a dhr. E. Schepers
de Raad van de gemeente Dinkelland
pers