Ingezonden persbericht


Easynet-klanten kunnen gerust slapen dankzij de nieuwe datacenterstrategie

Amsterdam, 25 februari 2007 - Easynet heeft vandaag een reeks nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze moeten het bedrijf in staat stellen geld te besparen en datacenters milieuvriendelijker te beheren, en deze voordelen vervolgens ook aan zijn klanten ten goede te laten komen. Easynet investeerde in nieuwe HP-technologieën met onder meer virtualisatie, utility computing en intelligente systemen die aan elke toepassing een berekende bandbreedte toekennen. Dit alles moet het IT-gebruik met 85% doen toenemen, de energie-efficiëntie met 30% verhogen en de serverbelasting met 30% tot 60% doen afnemen.

Denis Planat, Chief Operating Officer van Easynet: "Easynet is nu al een CO2-neutrale onderneming, maar we vinden dat we nog meer kunnen doen om onze onderneming en milieuefficiëntie een duwtje in de rug te geven. Er is een programma in de maak om het design en concept van onze datacenters integraal te onderzoeken: van de individuele processors tot en met het gebouw zelf, zodat we deze positieve verandering kunnen realiseren."

"Het voordeel voor ons bedrijf is, dat we het serviceniveau kunnen verbeteren en tegelijkertijd ook de operationele kosten kunnen verlagen. Als vooraanstaand leverancier van managed en hosted services kunnen we op die manier de dienstverlening aan onze klanten nog verbeteren", zegt Planat. "We zijn er ons allemaal van bewust dat IT veel energie verbruikt. Als een bedrijf zijn CO2-uitstoot wenst te verminderen, hoeft het daar niet altijd alleen zelf voor te zorgen, maar kan het zijn infrastructuur toevertrouwen aan een onderneming die de meest recente technologie gebruikt, zoals Easynet doet. Zo kan een bedrijf er zeker van zijn dat het helpt bij het terugdringen van het energieverbruik."

Easynet implementeert onder meer de volgende specifieke initiatieven.
* Investeren in nieuwe technologie, waaronder energiebeheer op HP ProLiant-servers, virtualisatiesoftware en het delen van opslag- en servercapaciteit via een utility-based computing-model.
* Ervoor zorgen dat 95% van de vastgoedportefeuille draait op duurzame energie. Dit cijfer wordt nog verhoogd door het invoeren van 'free cooling' (waarbij gebruik wordt gemaakt van koelere buitenlucht om de temperatuur in het gebouw te regelen) en van milieuvriendelijke koelgassen.
* Compensatie van de onvermijdelijke CO2-uitstoot door duurzame energieprojecten, waaronder een project rond windenergie in Nieuw-Zeeland en een waterkrachtcentrale in Bulgarije.
* Invoeren van 'best practice'-standaarden voor datacenterbeheer zoals aanbevolen door organisaties als The Green Grid.

Pete Murray, Director of Enterprise Servers and Storage bij HP UK: "Het energieverbruik in datacenters is een uitermate dringende kwestie, zowel op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, als vanuit praktisch oogpunt. Ondernemingen hebben immers steeds meer computervermogen nodig. Easynet is een schitterend voorbeeld van een organisatie die inziet dat efficiëntere technologie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook een positieve impact kan hebben op de onderneming en haar klanten. Dat laatste merk je vooral op het vlak van kostenverlaging en het efficiëntere gebruik van de bestaande middelen."

Een volgende stap voor Easynet is het creëren van hardware die eenvoudiger kan worden gekoeld en beheerd. Easynet is bovendien van plan om onderzoek te doen naar duurzame energiealternatieven, zoals zonne- en windenergie, die de operationele kosten verder helpen verlagen.


- Einde -



Ingezonden persbericht