Royal Friesland Foods

Maandag 25 februari 2008

Sproeidroog- en encapsulatie specialist

Friesland Foods Kievit van start
met nieuwe Filtermat droger in
Indonesië

Friesland Foods Kievit is begonnen met productie op de nieuwe Filtermat droger in Indonesië. Deze capaciteitsuitbreiding stelt Friesland Foods Kievit in staat haar groeistrategie in Azië uit te voeren. De gekozen Filtermat-technologie is uniek in Azië en maakt het mogelijk ook complexe emulsies en moeilijk droogbare functionele ingrediënten in poedervorm te produceren. De investering bedraagt circa 20 miljoen euro en zorgt voor werkgelegenheid voor 80 mensen in Salatiga, Indonesië.

Friesland Foods Kievit werkt sinds eind 2005 vanuit Indonesië om te voldoen aan de snel groeiende vraag naar haar producten in Azië. De omzet van Friesland Foods Kievit bedroeg in Azië in 2007 al 24% van de totale omzet van Friesland Foods Kievit en is groeiende. De producten die Friesland Foods Kievit maakt zijn geëncapsuleerde functionele ingrediënten die aan multinationals in de voedingsindustrie en grote regionale klanten worden geleverd. Voorbeelden hiervan zijn creamers, vetten en geëncapsuleerde visolie in poedervorm.

Snelle groei
Friesland Foods Kievit is in de jaren negentig begonnen om het Aziatische klantenbestand op te bouwen door export vanuit Nederland. In 2002 is in samenwerking met Frisian Flag Indonesia begonnen met regionale productie in Azië. Na de overname en de ombouw van een lokaal zuivelbedrijf in 2004 en 2005 kon Friesland Foods Kievit beginnen met de productie van kwalitatief hoogwaardige encapsulatieproducten. En nu, in 2008, is de uitbreiding met de eerste Filtermat droger in Azië een feit. De locatie in Salatiga produceert conform de hoogste standaard in de voedingsindustrie en werkt volgens de internationale kwaliteitssystemen GMP, ISO 9001 en ISO 22000. Friesland Foods Kievit is een werkmaatschappij van Koninklijke Friesland Foods en encapsuleert functionele ingrediënten voor de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie. Encapsulatie wordt steeds belangrijker voor het toegankelijk maken van functionele ingrediënten in producten. Friesland Foods