Politie Zeeland


Z-358-2008 Rijbewijs ingevorderd, Eede
De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige Belgische automobiliste.
De vrouw was op de Brieversweg, onder invloed van alcohol, tegen een tractor aangereden. Haar auto raakte hierbij beschadigd aan de linkervoorzijde, de tractor had geen schade. Omdat haar adem naar alcohol rook werd op straat een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat ze me teveel alcohol op achter het stuur had gezeten. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat ze bijna 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Haar rijbewijs moest ze vervolgens inleveren.

O-359-2008 Bedrijfsbus weg na inbraak, Yerseke
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een bedrijfspand aan de Kreeft.
Bij de inbraak werden sleutels buitgemaakt waarna een van de bedrijfsauto's die op het terrein stond werd weggenomen. Het betreft en witte Volkswagen LT voorzien van het kenteken 78-BX-SF.

O-360-2008 Sieraden weg na inbraak woning, Goes
In een woning aan de Steenenwei is zondag ingebroken.
De bewoonster had rond 17.30 uur haar woning verlaten. Toen zij rond 21.00 uur weer thuiskwam, ontdekte zij de inbraak. Uit haar woning waren sieraden weggenomen met een nog onbekende waarde.

O-361-2008 CV-ketel gestolen uit nieuwbouwwoning, Krabbendijke
Tussen zondagavond 21.00 uur en maandagmorgen is er ingebroken in een nieuwbouwwoning aan de Gentmansdijk.
Uit de woning werd de cv-ketel weggenomen die al was aangesloten en in werking was. Tevens werden enkele raamhorren gestolen. De weggenomen goederen hebben een waarde van een paar duizend euro.

Z-362-2008 Kop/staartbotsing, Hoek
Op de N61 vond maandagmorgen omstreeks 08.30 uur een kop/staartbotsing plaats waarbij twee voertuigen werden beschadigd.
Een 61-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst had te laat in de gaten dat de auto voor haar, bestuurd door een 42-jarige Belg, afremde voor de geopende brug. Zij botste vervolgens achterop zijn auto. De auto van de vrouw raakte aan de gehele voorzijde beschadigd, de andere auto had schade aan de achterzijde. Er raakte niemand gewond.