Casema

Zesko verzorgt residentieel telefonieverkeer ZeelandNet 25-02-2008 | 12:11

Na een uitvoerig onderzoek heeft ZeelandNet besloten de afhandeling van haar residentieel telefonieverkeer uit te besteden aan Zesko. ZeelandNet heeft voor dit bedrijf gekozen vanwege de scherpe prijsstelling en het feit dat Zesko op zeer korte termijn kan starten met de implementatie. Ook de mogelijkheid om in de toekomst samen te kunnen werken op het gebied van nieuwe ontwikkelingen zoals VOIP en VOD heeft een rol gespeeld. Vanaf 1 maart bellen nieuwe telefonieabonnees van ZeelandNet via het Zesko-netwerk. De migratie van de ruim 30.000 bestaande abonnees moet in oktober afgerond zijn.

Klanten van ZeelandNet kunnen na de migratie nog steeds onderling gratis bellen. âDeze overeenkomst zorgt ervoor dat onze klanten ook in de toekomst tegen scherpe tarieven kunnen blijven bellen en dat zij kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van telefonie.â , aldus Pascal de Klerk divisie directeur van DELTA, het moederbedrijf van ZeelandNet.

Jan van de Ven, directeur zakelijk van Zesko is verheugd dat ZeelandNet voor zijn bedrijf gekozen heeft en is van mening dat dit zal bijdragen aan meer van dergelijke whole sale interconnect-contracten: â De hoge eisen die ZeelandNet stelt op het gebied van techniek, functionaliteit en dienstverlening geven ons de mogelijkheid de markt te laten zien wat wij kunnen. En het is nu eenmaal zo dat succes bij een bestaande relatie deuren opent bij potentiële klanten.â.

Over ZeelandNet BV

ZeelandNet is een IP Serviceprovider in Zeeland. Wij leveren digitale diensten zoals internet en telefonie voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Met meer dan 75.000 breedband internetklanten in Zeeland zijn wij marktleider. ZeelandNet is een dochterbedrijf van DELTA NV, the multi-utility company.