Gemeente Nijefurd


Friesland is proefregio voor test alcoholslot

Alcoholslot in auto
De Provinsje Fryslân heeft aangeboden als proefregio te dienen voor de test van het alcoholslot. Het Regionaal Orgaan
verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en het Ministerie hebben dit samen uitgewerkt. Dit voorjaar vindt een Demo plaats in Drachten. Doel van de Demo is ervaring op te doen met de in- en uitbouw van het alcoholslot in de auto en het gebruik van het slot in de dagelijkse praktijk. Hiervoor zijn enthousiaste deelnemers nodig.

Aanleiding

Jaarlijks komen naar schatting 200 mensen om het leven door alcohol in het verkeer. Een goede maatregel om daar iets aan te doen is het alcoholslot. Daar hebt u misschien van gehoord. Het alcoholslot is een startonderbreker die er voor zorgt dat de auto niet start als de bestuurder heeft gedronken. Die moet dan voor het starten even blazen. Voordat het alcoholslot wordt ingevoerd willen wij ervaring opdoen met een Demo. Hiervoor zoeken we enthousiaste deelnemers.

Wilt u meedoen?
Doel van de Demo is ervaring op te doen met de in- en uitbouw van het alcoholslot in de auto en het gebruik van het slot in de dagelijkse praktijk. Hiervoor zoeken wij enthousiaste deelnemers. In principe kan iedereen meedoen die over een geldig rijbewijs en een auto beschikt. Ook u kunt hier aan deelnemen. Als u aan de Demo meedoet, helpt u mee aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Bovendien krijgt u een financiële vergoeding en een rijvaardigheidstraining. Voor opgave en meer informatie surft u naar www.rof.nl/alcoholslot. U kun took bellen tijdens kantooruren met het ROF via 058-2925354. U kunt zich tot 8 maart inschrijven.