FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: prima cao in Rotterdam bij Odjfell Terminals

Bijna 300 werknemers van het tankopslagbedrijf Odjfell Terminals in Rotterdam kunnen bijna twee jaar lang tevreden zijn over hun cao. De looptijd is 21 maanden want de nieuwe cao-afspraken lopen tot en met 31 december 2009.

"We zijn hartstikke tevreden met het resultaat", laat Ruud Wennekes, onderhandelaar van FNV Bondgenoten weten.

Wennekes is in zijn nopjes met de vergoedingen voor overwerk: dat wordt voortaan aanzienlijk beter betaald. Op feestdagen werken in de nachtelijke uren kan zelfs tot 200 procent opleveren. De vroege diensten en de middagdiensten leveren respectievelijk 133 en 100% op. "Daar kunnen de mensen wat mee!" zegt Wennekes. "En vergeet niet dat we ook nog tweemaal een eenmalige uitkering van 1.500 euro bruto hebben afgesproken."

De afgesproken loonsverhoging is in de eerste 12 maanden 100 euro bruto erbij, opgeknipt in 55 euro per april en in september nog eens 45 euro. De laatste 9 maanden volgen nog eens 100 euro.

Daarnaast wordt de WGA-premie volledig door de werkgever betaald. En er komt een studie naar functiewaardering en ouderenbeleid. Ook wordt de stand-by regeling opnieuw bekeken. Elke drie jaar wordt 500 euro per werknemer door de werkgever geïnvesteerd in sportactiviteiten. Ook alle andere vestigingen van Odjfell in Nederland zullen de Rotterdamse cao volgen zodra hun lopende cao eindigt (mei 2009).

Wennekes legt het akoord op 4 maart voor aan de leden met een positief advies.

---