BouwNed

Geef u nu op voor de Dag van de Bouw!
25-02-2008

Heeft u een aantrekkelijk bouw- of infraproject dat geschikt is om te laten zien aan een groot publiek? Geef u nu op voor deelname aan de Dag van de bouw op 31 mei 2008! Klik op het aanmeldingsformulier of lees eerst de handleiding voor de deelnemers. Aanmelding is mogelijk tot 1 april 2008.

Laat het Nederlandse publiek kennis maken met de bouw De afgelopen twee jaar heeft Bouwend Nederland samen met haar leden - met veel succes - de Dag van de Bouw georganiseerd. Vorig jaar deden 208 projecten mee en waren bijna 70.000 bezoekers op de been. Ook dit jaar organiseren we weer de Dag van de Bouw en wel op zaterdag 31 mei 2008 (van 10.00 - 16.00 uur) en u kunt ook meedoen!

Het doel van de Dag van de Bouw is het Nederlandse publiek nader te laten kennis maken met de bouw door het openstellen van bouwprojecten. We kiezen bewust voor een zaterdag, omdat dan de meeste mensen in de gelegenheid zijn om een bouw- of infraproject te bezoeken. Voor de doelgroep jongeren is de zaterdag juist wat minder geschikt, daarom wordt voor deze belangrijke doelgroep een aparte instroomcampagne georganiseerd in het najaar 2008.

Wanneer is een project geschikt voor de Dag van de Bouw? Bij de start van de Dag van de Bouw 2006 lag de nadruk vooral op de groei van het evenement: zoveel mogelijk projecten, zoveel mogelijk bezoekers en zoveel mogelijk publiciteit. Bij de Dag van de Bouw 2008 willen we dit uiteraard ook graag, maar daarnaast vinden we de aantrekkelijkheid van een project voor bezoekers een heel belangrijk punt. Het blijkt dat dit één van de belangrijkste succesfactoren is voor het welslagen van een open dag. Het betreffende project dient zich verder in de realisatiefase te bevinden (dus nog niet gereed en/of in gebruik genomen) en het dient zich te lenen om een `verhaal over de bouw' te vertellen. Verder is voldoende tijd en een goede voorbereiding belangrijk. Op de website van Bouwend Nederland treft u de handleiding aan voor de deelnemers van de Dag van de Bouw 2008. Deze informatie geeft u een goede kijk op uw eventuele deelname.

De Dag van de Bouw is een gezamenlijk evenement van Bouwend Nederland en haar aangesloten bedrijven. Bouwend Nederland neemt de landelijke organisatie en publiciteit voor haar rekening en geeft alle deelnemers een promokit met materialen, informatie en tips. Op de publiekswebsite www.dagvandebouw.nl zullen alle projecten vermeld worden. De organisatie van uw openstelling en de lokale publiciteit ligt grotendeels in uw handen. U wordt daarbij ondersteund met een standaardpersbericht en een voorbeeld van een campagneadvertentie.

De Dag van de Bouw biedt u een aantal kansen:

* U neemt deel aan een landelijk evenement dat het imago van de bouw positief beïnvloedt.

* U laat zien waarop uw bedrijf trots is.
* U wordt door Bouwend Nederland ondersteund met informatie en tips.
* U lift mee met de landelijke publiciteit over de Dag van de Bouw.
* U informeert in één keer al uw doelgroepen over uw opengestelde project.

* U legt de bezoekers concreet en aanschouwelijk uw bouwproces en project uit.

* U kunt specifieke doelen stellen, zoals werving van personeel, promoten van het bedrijf, inlichten van potentiële kopers, familie van medewerkers betrekken bij het bedrijf of samenwerkingsvormen aangaan met andere bouwpartners.

* U biedt het Nederlandse publiek een unieke kans om op terreinen te komen waar het voor hen anders `verboden toegang' is en waar zij nu het `werk in uitvoering' `van dichtbij kunnen bewonderen.
* U kunt de maatschappelijke betekenis van de bouwsector toelichten; de bouw heeft met alle onderdelen van onze samenleving te maken: wonen, werken, recreëren, mobiliteit en milieu.
* U kunt het vakmanschap laten zien en de innovaties in uw bedrijf nader toelichten.

Het project dient door een bedrijf dat is aangesloten bij Bouwend Nederland te worden aangemeld en dit bedrijf is daarmee ook de (hoofd-)organisator en het contactpunt van de open dag van het betreffende project. De verdere correspondentie met de deelnemende bedrijven over de Dag van de Bouw loopt via e-mail. U kunt uw aanmelding faxen of e-mailen naar dagvandebouw@bouwendnederland.nl. Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Laten we gezamenlijk de schouders eronder zetten om het imago van de bedrijfstak verder te verbeteren!