Vlaamse Overheid

en Lokeren

Werkzaamheden aan de E17 tussen Zwijnaarde en Lokeren

Vlaamse overheid

maandag 25 februari 2008

Tijdens de maanden maart en april worden op de E17 tussen Zwijnaarde en Lokeren een aantal zones met zware spoorvorming hersteld. Daarvoor wordt de rechterrijstrook volledig afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden zullen dus voor ernstige verkeershinder zorgen.

De eerste fase start op 3 maart en duurt vijf dagen. Er wordt dan gewerkt tussen het complex Destelbergen (aansluiting R4) en het viaduct van Gentbrugge, in de richting van Gent. De aansluiting van de R4 met de E17 wordt dan afgesloten in richting van Gent. Automobilisten kunnen de R4 verder blijven volgen tot in Merelbeke, waar ze de E40 in de richting van Gent kunnen nemen.

Als de weersomstandigheden gunstig zijn, kan op 10 maart de tweede fase van de werkzaamheden starten. Dan wordt er gewerkt op het gedeelte van de E17 dat gelegen is op het complex in Zwijnaarde, in de richting van Kortrijk. Hoewel doorgaand verkeer steeds mogelijk blijft, wordt het verkeer vanuit Antwerpen met bestemming Kortrijk, Brussel of Oostende toch aangeraden om in Destelbergen de R4 te nemen tot in Merelbeke, en daar verder de E40 te volgen.

In de nacht van 12 op 13 maart en de nacht van 13 op 14 maart wordt er gewerkt op het complex in Zwijnaarde, in de richting van Antwerpen. Doordat die werkzaamheden 's nachts kunnen worden uitgevoerd, zal de hinder hier veeleer beperkt zijn.

Tijdens de volgende fase wordt er gewerkt tussen het viaduct van Gentbrugge en het complex Destelbergen, in de richting van Antwerpen. Verkeer vanuit Kortrijk of Oostende kan de hinder vermijden door de E40 te volgen tot in Merelbeke en vervolgens via de R4 naar de E17 te rijden.

Tot slot wordt er nog gewerkt in de zone tussen het parkeerterrein Kalken en het complex Lokeren, in de richting van Antwerpen. Die werkzaamheden verlopen in twee fasen. De afrit Lokeren zal een aantal dagen worden afgesloten. Er zal een lokale omleiding worden uitgestippeld vanaf de afrit Waasmunster.

Aangezien de vordering van de werkzaamheden afhankelijk is van de weersomstandigheden, zal elke nieuwe fase met een afzonderlijk persbericht worden aangekondigd.

De aannemer is nv Stadsbader-Flamand.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Bart Crombez, Agentschap Wegen en Verkeer, Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen , Bollebergen 2B bus 12, 9052 Zwijnaarde Tel: 09 241 74 45

Ing. Willem Van Caelenberg, Agentschap Wegen en Verkeer , Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Tel: 09 210 12 17