Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 25 februari 2008

Geografen belichten de relatie mens-milieu

Gepubliceerd op 25 februari 2008

Het boek Van natuurlandschap tot risicomaatschappij van sociaal-geografen Ton Dietz, Frank den Hertog en Herman van der Wusten biedt een rijk geïllustreerd overzicht van mens-milieurelaties over de hele wereld. De auteurs besteden aandacht aan zowel het natuurlijk milieu als productiefactor in de agrarische sector en de mijnbouw als aan het genoegen en de verbetering van de gezondheid die men aan een gunstig natuurlijk milieu kan ontlenen. Zij bieden inzicht in klimaatveranderingen en verschillende typen natuurrampen.

Het boek begint met de verspreiding van de menselijke soort over de planeet en eindigt met de uiteenlopende risico's waarmee verschillende samenlevingen nu worden geconfronteerd. De hoofdlijn van het boek is ontwikkeld vanuit een geografisch perspectief. Daarnaast staan bij elk onderdeel bijdragen van specialisten uit andere wetenschapsgebieden, zoals civiele techniek, klimaatstudies en economie. Van natuurlandschap tot risicomaatschappij is niet alleen een studieboek maar uitdrukkelijk ook bedoeld als publieksboek, om het vakgebied van de sociale geografie beter voor het voetlicht te brengen. Ruud Lubbers schreef het voorwoord.

Over de auteurs

Ton Dietz is hoogleraar sociale geografie aan de UvA en was van 2002-2007 directeur van de landelijke onderzoeksschool voor mondiale sociale transformatie en ontwikkelingsstudies CERES. Frank den Hertog is als sociaal geograaf werkzaam bij het RIVM. Herman van der Wusten is emeritus hoogleraar politieke geografie aan de UvA en oud-decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (1997-2001).

Publicatiegegevens

Ton Dietz, Frank den Hertog, Herman van der Wusten: Van natuurlandschap tot risicomaatschappij. De geografie van de relatie door mens en milieu.

Uitgever: Amsterdam University Press

ISBN 978 90 5356 798 2


Bestellen:

Van natuurlandschap tot risicomaatschappij
Van natuurlandschap tot risicomaatschappij
Ton Dietz, Friso den Hertog & Wusten, H. van der


Bron: UvA Persvoorlichting