Gemeente Venlo


Gemeente Venlo lid Klimaatverbond


25-2-2008

Venlo wordt lid van de Vereniging Klimaatverbond Nederland, het Klimaatverbond. De gemeente verwacht daardoor sneller geïnformeerd te worden over nieuwe ontwikkelingen en interessante projecten, beter te kunnen profiteren van Europese subsidies en beter haar belangen te kunnen behartigen.

Het klimaat is ook een verantwoordelijkheid van lagere overheden, meent wethouder Herman Janssen (Ruimte & Wonen): De bestrijding van de klimaatcrisis is geen taak van de landelijke overheid alleen. Juist op gemeentelijk niveau kunnen en moeten we veel meer doen. Venlo heeft haar zijn doelstellingen op het gebied van klimaatbeleid al geformuleerd: een zo laag mogelijk energieverbruik, het gebruik van duurzame energie en een zo gering mogelijke uitstoot van broeikasgassen. Samen met de regio heeft Venlo bovendien het cradle-to-cradle-duurzaamheidsconcept omarmd. Met zulke ambities is het logisch dat Venlo lid wordt van het Klimaatverbond, meent Janssen.

De Vereniging Klimaatverbond Nederland is een netwerk van gemeenten, provincies en waterschappen, dat beoogt om het (inter)nationale milieubeleid te versterken, met een nadruk op het klimaatbeleid. Vermindering van broeikasgassen en het aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering zijn enkele voorbeelden.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Rik van Druten
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6225
mobiel 06-14412746