Ingezonden persbericht


Persbericht

februari 2007

HR beeldmateriaal in de bijlage of op aanvraag.

Materie bij Le Creuset

Voor de nieuwe serie 'matière' (materie) heeft Le Creuset zich laten inspireren door de kleuren van natuurlijke basis materialen: kiezels, graniet, wit zand, ebbenhout. Met drie nieuwe kleuren zwart, wit en grijs passen deze tijdloze pannen in de interieurstijl van vandaag. Extra voordeel van de nieuwe serie 'materie' is de RVS knop op de deksel (in plaats van kunststof) waardoor de pan geschikt is voor gerechten in de oven boven de 200° C.

Uniek en ijzersterk

Iedere gietijzeren pan van Le Creuset is uniek. Voor elke pan wordt een aparte mal van zand gemaakt. Ze worden allen handmatig uit de vorm gehaald, afgebraamd en geslepen. Door handmatige controle is het mogelijk elke fabricagefase te controleren en zo een perfecte kwaliteit te garanderen. Le Creuset geeft sinds 2001 levenslange garantie op alle producten van geëmailleerd gietijzer.

Smakelijk, gezond en gemakkelijk.

Gietijzer heeft de eigenschap de warmte langzaam op te nemen en te geleiden om het vervolgens gelijkmatig af te staan. Dit betekent, mits met gematigd vuur verwarmd, dat de warmte door de gehele pan (ook de zijkant!) wordt verspreid. Hierdoor blijven smaak- en voedingsstoffen optimaal in het voedsel behouden. Elke warmtebron is geschikt (gas, elektriciteit en zelfs inductie). Het gerecht blijft nog geruime tijd op temperatuur nadat de pan niet meer verhit wordt. Zo blijft deze ook lang koel nadat het uit de ijskast komt. Door de dubbel geëmailleerde laag worden geen smaak- of geurstoffen opgenomen en zijn de pannen extra glad om gemakkelijk te reinigen.

De prijzen varieren van 109 tot 169 Euro, afhankelijk van het formaat (20cm - 26 cm). Ook verkrijgbaar in ovaal (27 cm, 29 cm en 31 cm).

De Wok 36 cm (grijs) kost 145 Euro

Le Creuset producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels. Voor meer inlichtingen en/of verkoopadressen, kijk op www.lecreuset.nl

Einde persbericht______________________________________________________________