Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)

Training Bewegen op Recept heeft nog enkele plaatsen beschikbaar

25 februari 2008

Om de inmiddels alom bekende interventie Bewegen op Recept succesvol te implementeren in uw regio, biedt het NIGZ in samenwerking met STIOM de training `Lokale Implementatie Bewegen op Recept'. De training duurt één dag en zal op donderdag 13 maart bij het NIGZ in Woerden plaatsvinden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze training.

Bewegen op Recept is de effectieve interventie waarbij inactieve cliënten van hun huisarts een doorverwijzing krijgen voor een beweegcursus. De interventie is in Den Haag ontwikkeld door STIOM, de Stichting ter ondersteuning van de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening Den Haag. Uit de evaluatie van de interventie blijkt dat de deelnemers lichamelijk actiever en fitter zijn geworden door Bewegen op Recept. Ook vinden zij dat hun gezondheid is verbeterd. Door het gebleken succes willen ook andere gemeenten Bewegen op Recept graag in hun regio implementeren. Om de gemeenten hierbij te helpen is het handboek Bewegen op Recept ontwikkeld, voorzien van de ondersteunende training `Lokale implementatie Bewegen op Recept'. Na afloop van deze trainingsdag hebt u voldoende handvatten om Bewegen op Recept te kunnen implementeren in uw eigen regio.

Stappen
In deze training doorlopen we samen met u de stappen die u moet zetten om Bewegen op Recept in uw gemeente te implementeren. Dit zijn onder andere het zorgen voor financiering, het betrekken van de huisartsen, het organiseren van de beweegcursussen en het zorgen voor verankering. De projectleider van Bewegen op Recept in Den Haag beantwoordt uw vragen en geeft u advies over praktijksituaties waar u bij het implementeren tegenaan kunt lopen of die u al bent tegengekomen. Ook is er ruimte om met uw medecursisten ervaringen uit te wisselen.

De training is bedoeld voor professionals die in hun (deel)gemeente Bewegen op Recept willen implementeren, of hier al mee bezig zijn. Professionals kunnen werkzaam zijn bij gemeenten, GGD'en, welzijnsorganisaties of (gemeentelijke) sportbureaus.

Meer informatie en inschrijven
NIGZ-Centrum Kennis & Kwaliteit
Cursussen & congressen
Tel. (0348) 437 626
E-mail cursuscongres@nigz.nl

PDF uitgebreide informatie training BOR (77 kB)