Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 26 februari 2008

Moody's geeft Quion weer goede ratings

Moody's Investor Service Limited ('Moody's') handhaaft de goede ratings voor hypotheekservicer Quion. Voor primary servicing een SQ2 rating en voor special servicing een SQ 2- rating. Beide ratings zijn een weerslag van de hoge standaards die Quion hanteert voor het uitvoeren van haar werkzaamheden.

Impact van servicer ratings
Marktpartijen die overwegen diensten uit te besteden aan een hypotheekservicer zien de ratings als belangrijk criterium bij de selectie van een servicer. Voor Quion's bestaande business partners is de handhaving van de ratings een bewijs van de hoge kwaliteit van de dienstverlening.

Als enige kwaliteitsstempels van Moody's en Fitch
In Nederland is Quion de enige hypotheekservicer met een kwaliteitsstempel van zowel Moody's als Fitch. De rating agencies voerden onderzoeken uit bij Quion en beiden beoordeelden de gehanteerde interne richtlijnen, bedrijfsvoering en de ingebouwde controlemechanismen van hoge kwaliteit. Bij de beoordeling vergelijken zij de resultaten met de hypotheekmarkten in Europa.

Primary en special servicing
De rating voor primary servicing kent waardering toe voor de professionele wijze waarop Quion haar hypotheekportefeuille begeleidt. Special servicing staat voor het voorkomen en beperken van betalingsachterstanden en daarmee het tot een minimum beperken van financiële verliezen. De ratings die Moody's en Fitch toewijzen, variëren van 1 (sterk) tot 5 (zwak). De toegewezen rating wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.


---

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Moody's Services Limited en Fitch Ratings Limited voor zowel primary als special servicing. Fitch Ratings gaf Quion onlangs de hoogste rating voor de special servicing dienstverlening in de Nederlandse markt. Quion is SAS 70 Type I en Type II gecertificeerd. Quion's klanten zijn gerenommeerde nationale en internationale financiële instellingen.

Voor meer informatie
QUION Groep BV
Peter Besuijen, directeur
Postbus 2936
3000 CX Rotterdam
Telefoon: (010) 242 10 33
E-mail: peter.besuijen@quion.com
Internet: www.quion.com