Gemeente Sint-Michielsgestel


Ruimere openingstijden van het gemeentehuis

maandag 25 februari 2008

Niet meer wachten aan de balie? Buiten openingstijden komen? Dat kan!

Een belangrijk doel van het nieuwe gemeentehuis was het verbeteren van de dienstverlening. In het nieuwe pand kan de gemeente Sint-Michielsgestel haar inwoners beter en sneller helpen. In navolging van de verhuizing, heeft de gemeente nu een aantal stappen voor een betere bereikbaarheid gezet.

De bereikbaarheid van de gemeente is op een viertal punten verbeterd:

Werken op afspraak
Mensen kunnen een afspraak maken om naar het gemeentehuis te komen. Zij komen dan op een vooraf afgesproken tijd bij de ambtenaar die hen kan helpen. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij zorgloket WegWijs of voor het aanvragen van een vergunning, omdat dit vaak veel tijd en specifieke kennis van de medewerker vereist.
Maar ook wanneer iemand voor het hele gezin een reisdocument nodig heeft, kan het maken van een afspraak prettig zijn. Afspraken worden gepland op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur. Men kan hiervoor telefonisch contact opnemen, via telefoonnummer (073) 553 11 11. Het is de bedoeling dat mensen binnenkort ook via de website een afspraak kunnen maken.

Paspoort en rijbewijs hele dag op te halen
Voor een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs moet men twee keer naar het gemeentehuis. Eén keer om een nieuw document aan te vragen en een aantal werkdagen later om het op te halen. Dit laatste kan nu elke werkdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en ook tijdens de avondopenstelling op dinsdag. Men kan hiervoor terecht bij de receptie. Een groot voordeel hiervan is dat er zelden sprake is van wachttijden.

Ruimere openingstijden voor loket WegWijs en afdeling Vergunningen Op dinsdag van 16.00 uur tot 19.00 uur kunnen mensen niet alleen terecht voor zaken van Bevolking, maar ook voor zorgloket WegWijs en voor het aanvragen van een vergunning.

Receptie op dinsdagavond ook telefonisch te bereiken Op dinsdagavond is de telefooncentrale tot 19.00 uur bemensd. Men kan dan ook telefonisch contact opnemen met de gemeente.

Natuurlijk is de gemeente ook via internet bereikbaar. Op de website kunnen mensen al verschillende zaken regelen. Zo hoeft men voor het aanvragen van een uittreksel niet meer naar het gemeentehuis te komen. Dit kan op de website geregeld worden, waarna het uittreksel per post wordt toegestuurd.

Producten en diensten

---