Politie Midden- en West Brabant

Persberichtend district Tilburg 25-02

TILBURG, 25 februari 2008

Politie haalt dronken automobilist van de weg

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 02.45 uur op de Goirleseweg een 45-jarige automobilist uit Goirle aangehouden. Tijdens een routinecontrole bleek na een indicatieve blaastest dat de bestuurder onder invloed vabn alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 615 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt Tilburger aan voor verstoren openbare orde

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 22.45 uur in de Baflostraat een 53-jarige Tilburger aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Na een taxirit weigerde de verdachte de taxichauffeur te betalen. Tussen de chauffeur en de verdachte ontstond een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict uitte de Tilburger diverse woordelijke bedreigingen in de richting van de chauffeur. Uit veiligheidsoverweging verzocht de taxichauffeur bijstand van enkele collega's. Gewaarschuwde agenten troffen ter plaatse enkele taxichauffeurs liggend op de verdachte aan. De Tilburger is vervolgens overgenomen door de agenten en overgebracht naar het bureau.

Politie grijpt fietsendief in de kraag

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 22.15 uur op de Melisseweg een 30-jarige Tilburger aangehouden voor diefstal fiets. Surveillerende agenten zagen de man fietsen met een fiets over zijn schouder over de Rueckertbaan. Omdat de agenten het niet vertouwden stelden ze een onderzoek in. De verdachte verklaarde in eerste instantie dat de fiets eigendom was van een vriend. Later bleek dat hij de fiets in de Reitse Hoevenstraat bij een fietsenstalling had weggehaald. De fiets is in beslag genomen. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 15.45 uur bij een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat twee Tilburgers van 16 en 20 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat het tweetal in de winkel goederen in hun jas stopten en vervolgens richting uitgang liepen. Daar klommen ze over een hekje en wilden vervolgens de winkel verlaten. Daar stak de medewerker een stokje voor en hield ze tegen. Gewaarschuwde agenten namen de jongens over en brachten hen naar het bureau. Op het bureau legden de jongens een bekennende verklaring af. Beiden mochten na verhoor met een winkelverbod naar huis.

Man aangehouden na mishandeling ex-vriendin

TILBURG: De politie hield zondagnacht rond 02.30 uur in een woning in de wijk Groenewoud een 25-jarige Tilburger aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 32-jarige vriendin te hebben geslagen. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Vanmorgen reed de politie naar de wijk Groenewoud. Een vrouw belde dat haar ex-vriend de woning niet wilde verlaten en dat de man de vrouw geslagen zou hebben. In de directe omgeving van de woning trof de politie de vrouw met gescheurde kleren aan.

Toen de politie samen met de vrouw de woning inliepen, gingen de man en vrouw elkaar te lijf. De politie wist ze uit elkaar te houden. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Auteur: Inge Rijgersberg