Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 25-02

OOSTERHOUT NB, 25 februari 2008

Jongeren verhoord na vernielingen

SPRANG-CAPELLE: De politie hield op zondagmiddag 6 jongeren aan voor vernieling. Rond 15.10 uur meldde een getuige dat zes jongeren vernielingen aan het plegen waren in een leegstaand pand aan de Dick Flemmingstraat. De politie trof 6 jongeren aan bij een leegstaand pand aan de Kerkstraat. De jongeren van 13 en 14 uit Waalwijk, Sprang-Capelle, Drunen en Kaatsheuvel zijn verhoord. Ze ontkenden allemaal ruiten te hebben vernield. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld en overgedragen aan hun ouders.

Snelheidscontrole

RIJEN: De politie hield op zondag tussen 16.15 uur en 20.45 uur een snelheidscontrole op de Rijksweg. Van de 1911 passanten was er 1 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Man aangehouden voor bedreiging vriendin

RAAMSDONKSVEER: De politie hield op zondag aan het begin van de avond een 27-jarige man aan aan de Parklaan. De man had tijdens een feest in een sportcentrum ruzie gekregen met zijn vriendin en zou haar hebben bedreigd. De politie hield de man uit Raamsdonksveer aan. Van de 35-jarige vrouw uit Raamsdonksveer is aangifte opgenomen van bedreiging. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

WERKENDAM: De politie hield op zondagavond een 39-jarige Werkendammer aan voor het plegen van huiselijk geweld. De man en zijn 38-jarige vrouw hadden ruzie. Dit liep uit de hand en de man kreeg een deur tegen zijn hand. Hierop zou hij zijn vrouw in het gezicht hebben geslagen. Ze liep hierdoor zwellingen in het gezicht op. De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw en de man in de woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Inbraak bij benzinestation

WAALWIJK: In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken bij een benzinestation aan de Groenewoudlaan. De daders braken een deur open en namen vermoedelijk sigaren weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie onderzoekt schietincident

KAATSHEUVEL: Een bewoner van een pand aan de Luxemburgstraat bemerkte maandagochtend tegen 04.00 uur dat er mensen bij zijn woning waren. Hij zag meerdere mannen bij zijn huis rondlopen en liep naar beneden. De mannen schrokken hiervan en gingen er vandoor met een auto. De bewoner van het pand ging met de auto achter de mannen aan. Ze reden in de richting van Sprang-Capelle. In Sprang-Capelle, in de Kerkstraat, werd de 45-jarige man uit Kaatsheuvel door de mannen vanuit de auto beschoten. Hij en zijn voertuig werden niet geraakt en hij bleef ongedeerd. Na de beschieting volgde de 45-jarige man de onbekenden nog een tijdje, maar staakte zijn achtervolging, toen ze over de A59 richting Den Bosch reden. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner en is een onderzoek gestart, waaronder een sporenonderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg