Gemeente Noordwijk

Actiegroep asielzoekers

Noordwijk was één van de eerste gemeenten in Nederland waar op allerlei niveaus mensen in actie kwamen voor asielzoekers. Deze asielzoekers woonden vaak al jarenlang binnen de gemeentegrenzen en zijn de Nederlandse taal machtig. Leden van de Gemeenteraad hebben zich verenigd met maatschappelijke organisaties in Noordwijk en de Stichting Vluchtelingenwerk Noordwijk in de `Actiegroep uitgeprocedeerde asielzoekers Noordwijk'. Deze actiegroep is opgericht op
18 februari 2003, met als doel het bereiken van een ruim pardon voor de groep asielzoekers in Noordwijk.

De actiegroep uitgeprocedeerde asielzoekers Noordwijk heeft de afgelopen jaren een duidelijk signaal afgeven richting Den Haag. Het generaal pardon heeft voor velen aan de onwerkelijke onzekerheid een einde gemaakt. Daarmede is voor de asielzoekers een einde gekomen aan hun onzekerheid en voor de actiegroep aan haar werkzaamheden.

Het gemeentebestuur van Noordwijk heeft dit belangrijke moment op vrijdag 22 februari jl. gemarkeerd met een ontvangst voor alle betrokkenen. Ten eerste om met hen, die nu een permanent verblijf toegekend hebben gekregen, dit heugelijke feit te vieren. Ten tweede om degenen, die zich met veel passie hebben ingezet, te danken voor deze inzet.

Noot voor de pers