Gemeente Bussum

Winkels Brinklaan 18 t/m 24c tijdelijk niet bereikbaar

In verband met onvoorziene werkzaamheden zijn de winkels aan de Brinklaan vanaf huisnummer 18 tot en met 24c op dinsdag 26 en woensdag 27 februari niet bereikbaar. Gemeente en aannemer doen er alles aan om de winkels vanaf donderdag 28 februari weer voor voetgangers bereikbaar te maken.

In opdracht van de gemeente Bussum wordt er momenteel hard gewerkt aan de Brinklaan, ter hoogte van de Brediusweg. Conform de gangbare werkwijze van de gemeente Bussum, konden de aanliggende winkels en woningen tot voor kort voor voetgangers bereikbaar gehouden worden middels loopschotten.

Maandag 25 februari jl. is er gestart met het vervangen van het hoofdriool vanaf de kruising Brinklaan-Brediusweg richting het gemeentehuis. Tegelijkertijd worden alle huisaansluitingen vervangen. Deze werkzaamheden hebben tot gevolg dat er voor de winkels, vanaf huisnummer 18 tot en met huisnummer 24c, vanwege de beperkte ruimte en allerlei obstakels, geen goede voorziening voor voetgangers in stand gehouden kan worden.

De gemeente Bussum heeft daarom besloten om het wegvak ter hoogte van de werkzaamheden af te sluiten voor alle verkeer, ook voor voetgangers. Deze afsluiting kon vooraf niet worden voorzien, maar betekent helaas wel dat er gedurende enkele dagen geen klanten meer de bij winkels kunnen komen.

De inzet van de gemeente Bussum en de aannemer is erop gericht om de totale afsluiting zo kort mogelijk te laten duren. Door de aannemer is extra personeel ingezet en wordt er langer doorgewerkt. Hierdoor zal de totale afsluiting naar verwachting drie dagen (tot en met woensdag 27 februari a.s.) duren. Gemeente en aannemer doen er alles aan om de winkels vanaf donderdag 28 februari weer voor voetgangers bereikbaar te maken.