Ingezonden persbericht


Persbericht

Assen, 22 februari 2008

De Groene Peiler zoekt mensen met een mening over natuur en milieu

De Provinciale Milieufederaties roepen iedereen die zich verbonden voelt met natuur en milieu op om deel te nemen aan De Groene Peiler. Met dit online panel brengen de 12 milieufederaties in elke provincie in beeld wat de inwoners vinden van actuele thema's met betrekking tot natuur en milieu. Naast opinies wordt ook gevraagd naar wat mensen zelf doen of zouden willen doen. Deelnemers ontvangen hiertoe circa vier keer per jaar een uitnodiging per e-mail om online een vragenlijst in te vullen.

Met de resultaten van De Groene Peiler vragen De Provinciale Milieufederaties aandacht bij bestuurders en beslissers voor belangrijke natuur- en milieuonderwerpen. De panelleden van De Groene Peiler vormen gezamenlijk een landelijk netwerk van ambassadeurs voor een beter, gezonder en duurzamer Nederland.

Eerste landelijke milieumonitor 'Het Groene Peil van Nederland'

Iedereen die zich in februari of maart aanmeldt als panellid van De Groene Peiler zal automatisch worden uitgenodigd voor deelname aan de milieumonitor 'Het Groene Peil van Nederland'. De Provinciale Milieufederaties voeren vanaf maart 2008 dit grootschalige, landelijke onderzoek jaarlijks uit. Daarmee peilen ze niet alleen hoe het nu gesteld is met het milieubewustzijn van de Nederlandse bevolking, maar kan na een tijdje ook worden aangegeven hoe het milieubewustzijn zich heeft ontwikkeld.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.degroenepeiler.nl. Elke 750e aanmelder wint een weekend in een sfeervolle vakantiewoning in de Drentse natuur!


---