Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 25-02-08

Utrechts DJ-Colletief BOEMKLATSCH gaat strijd aan met verMinimalisering en verTrance-ing van de Dance-scene.

De Bilt - Jammm Brands & Entertainment is een samenwerking aangegaan met Boemklatsch, het dj-collectief en de feestorganisatie die bestaat uit dj's Illvester (genomineerd als beste dj voor de Gouden Greep), dj Etcenist en dj $jammie the Money (Nobody Beats The Drum). Boemklatsch wordt verder gevormd door mc Atactic (vaste host) en vj's Subliminal Mess.

Te weinig vernieuwing in de Dance-scene heeft het DJ gezelschap BOEMKLATSCH doen besluiten een management deal te sluiten met entertainment bedrijf Jammm om gezamenlijk te trachten de broodnodige vernieuwing in de vastgeroeste Dance-scene te veroorzaken. Dance mag best weer spannend en vernieuwend worden volgens het ambitieuze gezelschap uit Utrecht. De hulp van Jammm, het bedrijf achter de succesvolle doorbraak van C-Mon & Kypski in 2007, werd ingeschakeld om richting te geven aan hun opgewekte boodschap: "Dance is niet om bij in slaap te vallen maar om energie te krijgen."

Boemklatsch

Boemklatsch is een opkomend Utrechts dj -collectief en inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen als organisator van unieke dance-events. Landelijk deed Boemklatsch voor het eerst van zich spreken in 2007 door het verzorgen van een spectaculair optreden op Lowlands voor een uitzinnige menigte van ruim 5000 man in de Bravo-tent. Niet alleen nationaal begint Boemklatsch een groeiende aanhang te krijgen met events in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Haarlem en Eindhoven maar ook internationaal groeit de belangstelling voor dit eigenzinnige dance-collectief met optredens in Frankrijk en Denemarken. Voor 2008 staan een tour in Duitsland en wederom Denemarken in de planning.

Muzikaal gezien leunt Boemklatsch sterk op een energieke mix van Hiphop, Electro, en Baltimore van deze tijd aangevuld met eigen producties. Op het podium heeft Boemklatsch een ongeëvenaarde energieke uitstraling dat in elke zaal overslaat naar het publiek.

Samenwerking Jammm & Boemklatsch
In 2008 heeft Boemklatsch een verdere ontwikkeling voor ogen. In samenwerking met Jammm is tot doel gesteld om een verdere uitbreiding van de vaste events door het hele land te realiseren en als dj-team, alle gerespecteerde podia en festivals aan te doen. Daarnaast zullen er Boemklatsch mixcd's, een album met remixen en eigen producties uitgebracht worden.

Nancy Poleon van Jammm hierover: "Jammm gaat graag een samenwerking aan met bevlogen creatief talent als Boemklatsch. Een van de doelen is om onder de vlag van Boemklatsch meerdere projecten op te starten om de unieke talenten en de veelzijdigheid van de groep volledig tot zijn recht te laten komen."

Dj $jammie the Money over de samenwerking: "In 2007 zijn we een stuk gegroeid en nu lijken we ook klaar om een volgende stap te zetten. Jammm heeft met C-Mon & Kypski - met wie Boemklatsch al jaren bevriend is - laten zien wat ze voor je kunnen betekenen. Over een jaar gaan wij dus ook op tour door Amerika haha!."

URL: http://www.boemklatsch.nl

http://www.jammm.nl


*