Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
25 februari 2008

Nieuwe Podiumkunstenprogrammeur voor Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond heeft een nieuwe podiumkunstenprogrammeur. Tom Rummens is de opvolger van Piet Menu, die als artistiek directeur van Het Huis van Bourgondië (Maastricht) werd aangesteld.

Tom Rummens (B, 1978) studeerde filosofie in Gent en werkte als recensent voor onder andere De Morgen. Hij is één van de oprichters van het opvallende Vlaamse Tijdschrift voor kunstkritiek Rekto:verso. Tot oktober 2007 was hij als lid van het artistiek team onder leiding van Dirk Pauwels medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Victoria. Daar deed hij onder andere de dramaturgie voor de internationale coproductie For All the Wrong Reasons in Manchester, van Lies Pauwels.

Over zijn keus voor Amsterdam is hij duidelijk.:"Op dit moment zijn er veel mogelijkheden bij de Brakke Grond. Op de prachtige erfenis die mijn voorganger Piet Menu heeft achtergelaten, wil ik met mijn collega's verder bouwen aan dit opwindende internationale cultuurhuis, die de unieke combinatie maakt van onder andere beeldende kunst, theater, muziek, dans, debat en nieuwe media in het oudste gedeelte van Amsterdam. Bovendien kijk ik enorm uit naar de samenwerking met buurman FRASCATI. Ook daar zit immers een nieuw programmatorenteam onder leiding van de nieuwe artistiek directeur Mark Timmer."

Verhogen zichtbaarheid en samenwerking.
De Brakke Grond is een plek voor Vlamingen én Nederlanders. Op die werkvloer in de Nes moeten Vlaams-Nederlandse artistieke en culturele uitwisselingen kunnen bloeien. Dat betekent een stevig contact met Nederlandse artistieke instellingen in stad en land en een hechte relatie met het Nederlandse publiek. Daarom besloot de Brakke Grond een publiekswerker in te zetten. Verrassende programmaonderdelen en activiteiten, gerelateerd aan de artistieke reguliere programmering van de Brakke Grond, kunnen nu aan diverse publieksgroepen worden aangeboden. Mila Schlingemann (NL, 1978) gaat deze voor Nederlandse begrippen unieke functie vervullen.

Einde persbericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bettina Lorsheijd, hoofd communicatie Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. bettina.lorsheijd@brakkegrond.nl/ T 020 6229014

VLAAMS CULTUURHUIS DE BRAKKE GROND brengt u de meest kenmerkende actuele kunstproducties uit Vlaanderen. Van beeldende kunst, architectuur en literatuur over dans, theater en muziek tot performance, film en nieuwe media. Vernieuwing, kruisbestuiving, interdisciplinariteit en artistieke durf staan daarbij op het voorplan. Naast een presenteerplek en een thuishaven voor kunstenaars uit Vlaanderen, Nederland en de wereld, is de Brakke Grond tevens een oord van reflectie en bezinning, van debat en discussie. De Brakke Grond voedt en onderhoudt de dialoog tussen genres, vakgebieden en gemeenschappen.


---- --