Ingezonden persbericht


Classic FM in het teken van de Oscar-uitreiking

Classic FM at the Movies

NAARDEN, 4 februari 2008 | Op 25 februari aanstaande staat Classic FM geheel in het teken van de 80ste uitreiking van de Oscars. Op deze dag bestaat de programmering van dit station alleen uit filmmuziek, onder het motto: 'Classic FM at the Movies'.

In de nacht van 24 op 25 februari (Nederlandse tijd) worden voor de tachtigste keer de Amerikaanse Academy Awards uitgereikt: de Oscars. Dit is voor Classic FM aanleiding om op maandag 25 februari helemaal in het teken te staan van dit filmprijzengala met 'Classic FM at the Movies'. Gedurende deze dag draait de zender filmmuziek van bekende speelfilms als 'Schindler's List', 'Manhattan', 'The Lord of the Rings', 'Gladiator', 'American Beauty', 'Out of Africa', 'The Piano', 'Once Upon a Time in the West', 'Pirates of the Caribbean', 'Apocalypse now', 'The Godfather', 'Ratatouille', 'Amélie' (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain), 'Star Wars' en natuurlijk 'Amadeus'.

Van 5 tot en met 17 februari kunnen luisteraars van Classic FM hun favoriete filmmuziek opgeven via classicfm.nl. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens 'Classic FM at the Movies'.

Filmmuziek op Classic FM
Soundtracks van bekende speelfilms bevatten vaak klassieke muziek zoals de 'Boléro' van Ravel die onder andere gebruikt is in de film 'Ten' of de vele werken van Mozart die gebruikt zijn in de film 'Amadeus'. Daarnaast leunt muziek die speciaal voor films gecomponeerd is vaak dicht tegen klassieke muziek aan. De werken van Ennio Morricone ('Once Upon a Time in the West') en John Williams ('Starwars', 'Seven Years in Tibet') zijn hier goede voorbeelden van. Filmmuziek maakt daarom geregeld deel uit van de programmering van Classic FM.

Classic FM at the Movies
'Classic FM at the Movies', maandag 25 februari 2008 van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.

Noot voor de redactie -