TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 14-02-2008

Televisie
BIBABOERDERIJ
Uitzending vanaf maandag 25 februari
Z@ppelin (Nederland 3) 07.00 uur en 09.55 uur

BIBABOERDERIJ LEERT KINDEREN OVER
HET PLATTELANDSLEVEN

Veel stadse kinderen komen steeds minder in aanraking met het plattelandsleven. "Een koe is paars" en "melk komt uit een pak" zijn veelgehoorde uitspraken die er niet om liegen. De nieuwe serie BIBABOERDERIJ, die de TROS vanaf 25 februari dagelijks uitzendt, hoopt hier verandering in te brengen.

Op een kamertje zien we een jongen spelen. Hij rolt zijn speelkleed uit, zet een boerderij, een stal en wat boompjes op zijn speelkleed en verplaatst zich in zijn denkbeeldige Bibaboerderijwereld. In zijn verbeelding waant hij zich als bewoner van de BIBABOERDERIJ.

Op de BIBABOERDERIJ beleven Bibi de boerin en Bart de boer de spannendste en leukste avonturen. De Bibaboerderij is de gezelligste boerderij van de hele wereld en elke dag gebeurt er wel iets grappigs. Bibi zorgt voor iedereen op de Bibaboerderij en Bart is een beetje een onhandige boer. Spelenderwijs richt de BIBABOERDERIJ zich op verantwoord en duurzaam leven waar plezier, gezondheid, sociale betrokkenheid en genieten de basiselementen zijn.

Naast Bart en Bibi spelen de Didadiertjes, de Gigagroentes en de Fifafruitjes een hele belangrijke rol.

De Didadiertjes:

- Hihahaan staat altijd als eerste op en maakt iedereen op de BIBABOERDERIJ wakker met zijn luide gekukel. Hiha heeft een grote snavel (mond) maar is niet zo stoer als hij denkt dat 'ie is.
- Bibabig is het enige didadiertje die in een rolstoel zit. Je zou misschien kunnen denken dat Biba ongelukkig is, maar Biba is juist één van de gelukkigste Didadiertjes van de BIBABOERDERIJ. Biba ziet altijd de kansen en mogelijkheden van het leven.
- Kikakip is een hele frisse en pittige tante. Kika verzorgt zich graag tot in de puntjes en is met haar 'getok' nadrukkelijk aanwezig op de BIBABOERDERIJ.
- Kiekeboekoe is vrij klein voor een koe, maar dat komt haar eigenlijk heel goed uit. Eén van Kieke's favoriete hobby's is namelijk verstoppertje spelen.

Naast Bart, Bibi en Didadiertjes is er nog iemand op de Bibaboerderij die daar al heel zijn leven rondloopt. Dat is namelijk Vivavogelverschrikker. Viva is soms een klein beetje plagerig maar heeft het hart op de juiste plaats.

De Gigagroentes:
In de moestuin van de Bibaboerderij hebben Titatomaat, Bibaboon en Wiwawortel het hoogste woord. Ze vragen zich vaak af hoe het zal zijn in de echte wereld en als ze op een vraag geen antwoord hebben dan kijken ze gewoon even naar een filmpje.
- Titatomaat is rood en klein met een grote mond maar dat wil niet zeggen dat ze ook een grote mond heeft. Ze is eigenlijk een beetje verlegen en kleurt snel rood als ze zich ongemakkelijk voelt.
- Bibaboon is de grappigste groente van de Gigagroentes. Hij is erg druk en vindt zichzelf een geweldige boon.
- Wiwawortel is de slimste van het stel en denkt altijd op elke vraag een antwoord te weten.

BIBABOERDERIJ heeft stemmen van onder anderen:
Esther Hart, Jody Pijper, Ferry van Leeuwen, Han van Eyck en Nick Bult. .




TROS