Raad van State


maandag 25 februari 2008
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Inverdan" van de gemeente Zaanstad. Het plan ziet onder meer op het herinrichten van het winkelgebied rondom de Gedempte Gracht en het gebied rondom NS-station Zaandam. Ook maakt dit plan de realisatie van veel woningen en kantoren mogelijk. Beoogd wordt Zaanstad hiermee een echt stadshart te geven. Onder meer de Milieufederatie Noord-Holland is het niet met het bestemmingsplan eens. Zij vreest dat niet aan de luchtkwaliteitsnormen zal worden voldaan. Een aantal bedrijven en omwonenden voeren onder meer aan dat zij in hun uitbreidingsmogelijkheden worden beperkt en dat enkele straten ten onrechte voor verkeer worden afgesloten. (zaaknummer 200702354/1)

11.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Overijssel heeft verleend aan Twence B.V. voor de afvalstortplaats Elhorst Vloedbelt aan de Almelosestraat in Zenderen. Onder meer de gemeente Borne en de stichting Gemeenschapsbelangen Zenderen komen tegen de milieuvergunning in beroep. Zij zijn bang voor geluids-, geur- en stofoverlast door de stortplaats. (zaaknummer 200703157/1)

13.15 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Hapert" van de gemeente Bladel. Dit plan heeft betrekking op de kern van Hapert. Onder meer een inwoner van Hapert is het niet eens met de komst van een appartementencomplex met veertien appartementen aan de Oude Provincialeweg. Het bestemmingsplan maakt dit mogelijk. (zaaknummer 200702466/1)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.