ORTEC brengt nieuwe release uit van Logistics Execution Optimizer


ORTEC brengt nieuwe release uit van beladingsoptimalisatie en rit- en routeplanningssoftware voor SAP gebruikers

GOUDA, 20080225 -- ORTEC heeft een nieuwe release ontwikkeld van haar planningsoplossing voor beladingsoptimalisatie en routeplanning, ORTEC LEO (Logistics Execution Optimizer). In deze applicatie zijn verschillende volledig in SAP geïntegreerde applicaties van ORTEC opgenomen. Een groot aantal klanten binnen meerdere landen in de consumentengoederen industriemarkt maakt al gebruik van de ORTEC LEO planningssoftware, waaronder Carlsberg en Apollinaris.

Alle planningsacties en resultatenoverzichten zijn op heldere en praktische wijze geïntegreerd in SAP R/3. Het tijdrovende gebruik van vaak verschillende systemen en menu's is dankzij de ORTEC oplossing vervangen door een eenduidige look and feel. In de release zijn de mogelijkheden voor logistieke optimalisatie uitgebreid, met name voor de sectoren consumentengoederen, manufacturing en handel, transport en logistiek.

Nieuwe stratenkaart
In de nieuwe ORTEC LEO-release wordt de functie voor transportplanning uitgevoerd met een grafische weergave van palletizering en belading. Hiermee wordt de klant op de hoogte gesteld van de ordergrootte en de geschikte afleverdata, waardoor hij beter inzicht verkrijgt in de transportkosten en hierop kan besparen. Een andere nieuwe voorziening is de ORTEC LEO GANTT Chart. In deze grafiek worden de activiteiten voor geplande routes weergegeven als een balk met een tijdslijn. De gebruiker kan deze planning eenvoudig aanpassen door de balk op het scherm te verplaatsen. De nieuwe stratenkaart maakt alles daarnaast nog eenvoudiger. De gebruiker kan een eigen weergaveprofiel, kleurcodes voor locaties, trips en bestemmingen definiëren en wijzigen of routes rechtstreeks op de kaart uitzetten. Routes kunnen naar wens worden weergegeven als een rechte lijn of als te volgen traject.

Interactief werken
"In deze ORTEC LEO Release kunnen gebruikers interactief werken met de voorzieningen van de professionele pallet- en laadruimteplanning voor de SAP ERP-klantenorder. Hierdoor wordt voldaan aan de vereisten van efficiënt gebruik van laadeenheden en optimale benutting van de transportcapaciteit in de toeleveringsketen", zegt Stefan Althoff, productmanager van ORTEC.

Door gebruik van de software op orderniveau kan de gebruiker verwerkingstijd besparen terwijl een optimale benutting van de laadcapaciteit wordt gerealiseerd, samen met aanzienlijke kostenbesparingen. In de toekomst zullen in ORTEC LEO onder andere nog meer SAP-documenten beschikbaar komen, zoals voorraadoverdrachtorders voor de pallets en optimalisatie van de laadruimte.

Over ORTEC LEO
Met al zijn modules ondersteunt de door SAP gecertificeerde ORTEC LEO oplossing essentiële processen van de toeleveringsketen en zorgt het voor een systematische verbetering van de standaardfuncties van SAP LES. Van doos- en palletoptimalisatie tot functies voor planning van ruimte en route: ORTEC LEO is een complete en volledig geïntegreerde oplossing voor de planning en het beheer van logistieke processen.

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot geoptimaliseerde plannen voor transportroutering, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 800 klanten wereldwijd, 600 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.

Lees meer
nl.ortec.com/news/nl/2008/februari/25-02-2008%20leo%20nieuwsbericht.aspx





ORTEC