FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: werknemers Dremefa eisen behoud van Ondernemingsraad

Vakbond FNV Bondgenoten heeft Dremefa in Doesburg tot maandag 25 februari 18.00 uur de tijd gegeven om af te zien van het besluit de ondernemingsraad op te heffen. Reageert de directie niet, dan ziet de bond zich genoodzaakt tot het stellen van ultimatum.

Albert Kuiper, bestuurder FNV Bondgenoten: "Door een reorganisatie is het aantal werknemers nu op 46 komen te staan. De directie beroept zich op de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en stelt dat Dremefa dus geen ondernemingsraad (OR) meer nodig heeft. Maar de werknemers hebben vertrouwen in hun OR en willen dat deze blijft bestaan. Ze zijn nú al bereid tot het voeren van acties."

Saillant detail is dat de directie de zittende OR heeft aangegeven een groei voor het bedrijf te verwachten. Ook ziet de directie het aantal werknemers in Doesburg binnen één à twee jaar boven de 50 komen.

Eind januari bood het personeel de directie een petitie aan voor het behoud van de ondernemingsraad. Desondanks houdt de directie voet bij stuk en wil zij de OR opheffen. FNV Bondgenoten eist dat er de komende vier jaar een volwaardige OR blijft bestaan binnen Dremefa.

Dremefa is producent van de bekende Bobike-fietszitjes voor kinderen. Bij Dremefa in Doesburg werken momenteel circa 46 mensen.
---