Gemeente Purmerend

VoorjaarsPurvak op verschillende locaties in de stad

19 februari 2008

Voor jonge Purmerenders zijn er in de voorjaarsvakantie over de stad verspreid diverse sportieve, speel- en creatieve activiteiten van Purvak. Sport en Recreatie van de gemeente, het Leeghwaterbad en Clup Welzijnswerk verzorgen de activiteiten en begeleiding. De activiteiten zijn in verschillende sportaccommodaties, het Leeghwaterbad, wijkcentrum 't Noot, Brede School De Kraal en Het Kinderparadijs. De Purvak biedt activiteiten voor basisscholieren en voor scholieren van het middelbaar onderwijs.
De Purvak activiteiten zijn in de week van maandag 25 tot en met vrijdag 29 februari 2008. Elk jaar bezoeken duizenden jonge Purmerenders de Purvak. Met de sportieve, speel- en creatieve activiteiten vermaken zij zich prima. Het actief bewegen levert bovendien een bijdrage aan een gezonde leefstijl.

Voor de basisscholieren zijn er sport- en speelactiviteiten in de sportzalen De Gors, De Karekiet (Overwhere), De Vaart (Purmer Zuid), De Melkweg (Weidevenne) en De Kraal (Weidevenne). De toegang is gratis en de openingstijden zijn steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De activiteiten in een aantal sportzalen doet Sport en Recreatie 's middags samen met Flying Petrels (honk-/softbal), Bavio (badminton) en ZVVO (futsal of zaalvoetbal). Donderdag 28 februari verzorgt LTC Anonymus de gehele dag tennisactiviteiten in De Vaart.

Voor middelbare scholieren en werkende jongeren tot en met achttien jaar zijn er allerlei sportieve en speelactiviteiten in sporthal De Beukenkamp aan de Van IJsendijkstraat. Deze is maandag tot en met donderdag open van 13.30 uur tot 16.00 uur en van 19.30 uur tot 22.00 uur. Vrijdag is De Beukenkamp alleen 's middags open. De toegang is gratis. In De Beukenkamp verzorgt ZVVO (futsal of zaalvoetbal) woensdagavond en Flying Petrels (soft-/honkbal) donderdagavond bijzondere activiteiten.

Clup Welzijnswerk verzorgt met het thema 'grenzen' voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar knutsel-, spel-, speel- en presentatieactiviteiten. Het Kinderparadijs is de hele vakantieweek open van 10.00 uur tot 16.00 uur, De Kraal is dinsdag en woensdag open van 10.00 uur tot 12.30 uur en 13.30 uur tot 16.00 uur en de grensverleggende activiteiten in 't Noot zijn woensdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur. De toegang is gratis.

In het Leeghwaterbad zijn voor verschillende leeftijden en in verschillende baden speelactiviteiten. Wie het zwembad in wil betaalt EUR 4,80. Woensdagmiddag en zaterdag is de toegangsprijs EUR 4,30. Het programma van de Purvak staat op www.purmerend.nl, www.leeghwaterbad.nl en www.clup.nl.